Copiii gorjenilor morţi în explozie au rămas pe drumuri

Cei doi copii ai soţilor Gheorghe şi Gabriel Bîţu au rămas fără familie, fără casă şi fără speranţă. „Din momentul în care mi-am îngropat părinţii nimeni nu m-a mai întrebat ceva”, povesteşte George, fiul cel mic în vârstă de 21 de ani. Acesta şi fratele lui sunt cazaţi acum într-o cameră din hotelul consilierului local Ion Fugaru. Pe lângă situaţia nefericită a tinerilor, în casa unde au crescut cei doi fraţi nu se poate locui. Explozia a făcut scrum toate lucrurile familiei, iar consilierul Fugaru acuză că o persoană din primărie a luat materialele de construcţii din casa arsă pentru a renova locuinţa sa.

La două săptămâni de la explozia din Cărbuneşti, cei doi copii rămaşi fără părinţi stau la hotelul consilierului PDL Ion Fugaru.

Au furat materialele de construcţii?

La apartamentul unde a avut loc explozia se lucrează şi nu prea, şi în plus, Fugaru spune că au fost luate mai multe materiale de construcţii chiar de către contabilul şef al primăriei, Alin Borcan. „Nu s-a făcut nimic. Vine câte un muncitor şi trage de timp pe acolo. Copiii stau într-o cameră din hotelul meu. Nu se poate. Mai mult, contabilul şef de la primărie a luat materiale de construcţii de la apartament şi le-a dus la casa lui. Are o casă în construcţie“, a declarat Ion Fugaru.

Contabilul Alin Borcan spune că aceste acuzaţi sunt nişte „răutăţuri“ şi că nu a mai lucrat la casă din primăvară.  „Exclus aşa ceva. Sunt şocat de ce-mi spuneţi. Sunt nişte răutăţuri. În afară de astă vară, când am făcut două alei nu am mai lucrat la casă. Eu am făcut credit cu ipotecă. Nici vorbă de aşa ceva. Este şocant. Nu mi-a dat cineva un pachet de ţigări. Nu este adevărat aşa ceva“, a spus contabilul şef.

Cât despre apartamentul devastat, contabilul spune că se lucrează... „Au fost ploile astea şi nu s-a putut face mare lucru“, spune contabilul.

Pe de altă parte, Mihai Weber, cel care a dus lavabila şi plăcile de rigips spune că acestea au fost folosite.

George: Nu mă sună nimeni

George, fiul cel mic, nu vede cale de ieşire din această situaţie. El şi fratele lui de 23 de ani, care are un handicap, nu au sursă de venit. George a terminat Liceul de Muzică. Are aceeaşi pasiune ca şi părinţii lui, muzica. Tânărul nu ştie cum va reuşi să aibă grijă şi de fratele lui, mai ales că nu are nici slujbă.

George povesteşte că după ce părinţii lui au fost duşi pe ultimul drum, autorităţile nu s-au mai interesat de ei. „Am un singur om în casă, de la ajutorul social, dă cu pensula să nu zică că stă degeaba. Este bătaie de joc. Nu mă sună nimeni. Eu stau cu fratele meu la domnul Fugaru“, a menţionat George. Mai mult, acum o săptămână viceprimarul Iuliu Călina a declarat că băiatul cu handicap va ajunge la un centru al Direcţiei de Protecţie a Copilului. Vorbe. „Au fost făcute nişte demersuri, atunci, după explozie, dar nimic concret. După ce mi-am îngropat părinţii nu m-a mai sunat nimeni de la primărie“, a adăugat tânărul. 

AJUTOR

Explozia de la Târgu Cărbuneşti din data de 23 octombrie a fost soldată cu două decese şi alte două vieţi distruse. Cei doi copii sunt acum pe drumuri. George este dispus să aibă grijă de fratele său însă are nevoie de ajutor până se va pune pe picioare. Tinerii au fost copleşiţi de promisiuni de ajutor în primele zile ale nenorociri, dar în final, se pare că Dan Vâlceanu, consilier judeţean, este cel care a asigurat banii pentru înmormântarea celor doi, nu primăria.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: