Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Copil de nici trei ani, dispărut la Schela. Căutări ample! update: Copilul a fost găsit

Un băiat de doi ani și șapte luni a dispărut sâmbătă la Schela, în județul Gorj. Micuțul era sub supravegherea bunicii și la un moment dat nu a mai fost văzut. 

Bunicul a anunțat poliția cu privire la faptul că nepotul său, Burca Luca Cristian, nu a mai fost găsit de către aceasta.

Echipe ale Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Salvamont, dar și voluntari s-au mobilizat pentru a-l căuta pe micuț.

Intervin echipe de căutare-salvare, inclusiv scafandri și câine de căutare din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu și Salvamont, a anunțat ISU Gorj. Zona în care a dispărut copilul este la trei kilometri de lacul de la Sâmbotin.

Se efectuează căutări și cu doi câini de urmă, coordonați de polițiștii conductori câini, a precizat și IPJ Gorj.

Copilul era îmbrăcat într-o bluză de pijama cu Mickey Mouse și ștrampi albaștri, iar în picioare purta o pereche de adidași.

Și salvamontiștii au anunțat că îl caută pe copilul dispărut într-o regiune împădurită din zona submontană a masivului Vâlcan. Alături de salvamontiști intervine și Recco, câinele de căutare-salvare al serviciului Salvamont Gorj.

actualizare: În spatele casei bunicilor este un curs de apă și o punte pe care copilul obișnuia să o traverseze singur. Așa se explică prezența scafandrilor, mai ales că în apropiere este și o cascadă.

actualizare, ora 18.30: Copilul a fost găsit la doi kilometri de casă, teafăr și nevătămat, a anunțat Poliția. Micuțul a fost preluat de o ambulanță pentru îngrijiri medicale, având în vedere că a stat mai multe ore în frig. Copilul urca o coastă atunci când a fost găsit.

actualizare: Potrivit unor surse locale, copilul era căzut sau ascuns într-o groapă plină cu frunze. Oamenii legii au bănuit destul de repede în ce zonă este copilul, pentru că sătenii au spus că au auzit strigăte. Deși au periat coasta, nu l-au găsit pe micuț, doar adidașii pe care îi pierduse. Căutările au fost reluate în aceeași zonă și două fete și un lucrător din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (mascat) l-ar fi zărit ascuns în groapă. Copilul era conștient, dar speriat și nu a răspuns când a auzit strigăte.

Felicitări sutelor de oameni implicați în acțiunea de căutare care a salvat o viață. Afară este foarte frig, iar micuțul îmbrăcat subțire ar fi avut șanse mici de supraviețuire peste noapte.

Galerie foto

Vizualizări: 16,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: