Copil de trei ani, intoxicat cu antidepresive

Un băieţel de doar trei ani a ajuns ieri dimineaţa în stare foarte gravă la spital, după ce a ingerat mai multe pastile. Micuţul locuieşte cu tatăl său în localitatea Prigoria, deoarece mama sa e plecată la muncă în străinătate. Pe fir a intrat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, care va efectua o anchetă pentru a verifica în ce condiţii trăieşte copilul. 

Un băieţel de doar trei ani din Prigoria a fost dus ieri dimineaţă la spital, după ce a înghiţit mai multe capsule antidepresive pe care tatăl său şi le administra. „A fost adus un minor de trei ani în stare gravă, acesta ingerând mai multe capsule. Copilului i s-au făcut procedurile specifice pentru a diminua efectul pastilelor antidepresive pe care şi le administrase. În momentul de faţă este mai bine, prezintă stări de somnolenţă. Va rămâne în mod obligatoriu sub supraveghere pentru că deocamdată nu se ştie care va fi evoluţia stării sale. În mod cert a fost adus la timp, pentru că dacă ar mai fi întârziat puţin riscam să-l pierdem pe copil”, a declarat medicul Ştefan Buşu. 

Adus la spital de primar

Micuţul a fost adus la spital de primarul comunei Roşia de Amaradia. Acesta cunoştea familia şi imediat cum a aflat a decis să-i ajute. „Eu eram în birou când m-a sunat cineva că un copil de trei ani a înghiţit pastile şi se simte rău. Am înţeles că oamenii au sunat la salvare şi nu a răspuns nimeni de aceea nu am mai stat pe gânduri. Am luat maşina primăriei şi am plecat repede la spital”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

În acest caz a fost sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care va demara o anchetă spre a verifica în ce condiţii trăieşte copilul şi dacă acesta este neglijat de tatăl său. „Am luat la cunoştinţă despre acest caz şi vom demara o anchetă pentru a vedea dacă evenimentul s-a produs din cauza neglijenţei părinţilor sau este o întâmplare nefericită. În funcţie de ce va scoate la iveală ancheta, vom lua şi măsurile care se impun”, a declarat Ninela Gruia, director adjunct DGASPC Gorj.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: