Copil de trei ani, oprit la intrarea spitalului. Care e motivul!

Scandal marți seara la porțile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. O familie de etnie romă nu a fost lăsată să meargă cu fiul de trei anișori la Pediatrie, pe motiv că unul din părinți nu avea actul de identitate la el. Copilul acuza dureri și stări de vomă, însă asta nu i-a înduplecat pe paznicii spitalului. Conducerea unității spitalicești sare în sprijinul portarilor și spune că starea băiatului nu reprezenta o urgență.

Paznicul care s-a opus ca familia să intre în spital a fost filmat în timp ce le refuza accesul. În imagini se vede clar cum mama cu băiatul de mână se află în spatele barierei, în timp ce tatăl micuțului insistă să intre la Urgențe. ”Nu ne lăsați să intrăm? Haideți, vă rugăm, vedeți copilul de acolo, e bolnav. De ce nu ne lăsați să intrăm? Puteți să-mi spuneți și mie numele dumneavoastră? V-ați învățat pe șpagă? Bine, domnule, lasă”, spune tatăl băiatului în filmuleț.
Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru, susține că părinții s-au prezentat la Urgențe pentru că băiatul lor nu mâncase bine de o săptămână și au venit să ceară medicamente pentru poftă de mâncare. Tătaru neagă că băiatul ar fi avut stări de vomă sau că ar fi fost deshidratat. ”Copilul nu reprezenta o urgență, nu avea febră, pur și simplu nu mai mânca de câteva zile, o săptămână, și a venit să solicite și medicație pentru poftă de mâncare. Medicii consideră că aceasta nu este o urgență cu care să te prezinți în Camera de Gardă pentru consultație de urgență. Cu toate astea, a ajuns, a fost consultat, i s-a prescris rețetă și a fost trimis la domiciliu”, a spus Tiberiu Tătaru, manager spital.
Firma care asigură paza Spitalului Județean de Urgență a transmis și ea un punct de vedere unității spitalicești în care susține că agenții au procedat conform regulamentului și se gândesc să acționeze în instanță familia de etnie romă pentru prejudicii de imagine.

Galerie foto


Vizualizări: 379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: