Impozite reduse pentru Cetăţenii de Onoare ai comunei Turburea

Şapte gorjeni din Turburea au fost făcuţi cetăţeni de onoare, de Rusalii, când s-a sărbătorit hramul comunei. Este vorba despre foşti primari, cadre didactice şi sportivi. Pe lângă cadourile acordate cetăţenilor de onoare, autorităţile locale au decis să le reducă impozitele cu 50% pe toată perioada vieţii. Primarul Ion Bârcă a considerat că, în acest fel, îşi arată recunoştiinţa pentru cei care au contribuit la dezvoltarea comunei.

Autorităţile locale de la Turburea au acordat duminică şapte titluri de „Cetăţean de Onoare”. De această distincţie s-au bucurat: Alexandru Motorga, antrenor emerit la lupte libere, care a făcut parte şi din lotul naţional al României, reprezentând ţara noastră la competiţiile naţionale şi internaţionale; Constantin Crăiniceanu, cadru didactic, profesor de matematică, actualmente pensionar; Iustin Guţă, primar al comunei Turburea timp de 26 de ani înainte şi după Revoluţie, în momentul de faţă tot pensionar; Nelu Vasile, care a avut o activitate de cercetător, publicist, fiind şi un mare jucător de şah, chiar arbitru de şah, o bună perioadă de timp fiind preşedintele Comisiei Judeţene de Şah Gorj; Doina Antoneta Roşoga, primar al comunei Turburea în perioada 1996-2000; Constantin Truică, primul primar după Revoluţie, şi Eugen Constantin Şorop, multiplu medaliat la campionatele naţionale de cross, alergare montană, semimaraton, maraton.
„M-am gândit că toţi care au trecut prin funcţiile de primar merită să fie făcuţi cetăţeni de onoare pentru că şi-au asumat anumite responsabilităţi la nivelul comunei şi au contribuit la dezvoltarea ei. Avem cadre didactice, ai căror elevi obţin performanţe şcolare. De asemenea, sunt profesori pensionari care continuă să fie modele pentru comunitate, precum şi sportivi care fac cinste comunei noastre la competiţiile judeţene şi naţionale”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
Cadrele didactice premiate au avut şi iniţiative administrative. „Domnul Crăiniceanu are foarte multe merite, dar cel mai mare este acela că a fost iniţiatorul proiectului privind introducerea gazelor naturale în comuna Turburea. Nelu Vasile este omul care 16 ani de zile a lucrat la monografia comunei Turburea, pe care a dat-o primăriei cu titlu gratuit. Este de remarcat faptul că 16 ani a strâns informaţii pentru redactarea monografiei comunei Turburea”, a mai precizat primarul Bârcă.
REDUCERE
Pe lângă cadourile acordate cetăţenilor de onoare, autorităţile locale au decis să le reducă impozitele cu 50% pe toată perioada vieţii. „Le-am dat câte o plasă cu cadouri, iar printr-o hotărâre a Consiliului Local am aprobat reducerea impozitelor cu 50% pe toată perioada vieţii dumnealor. Vor beneficia de reducerea cu 50% la impozitele pe clădiri, terenuri şi autoturisme”, a declarat Ion Bârcă.
AMÂNARE
Primarul Ion Bârcă spune că, încă dinainte de campania electorală, intenţiona să-i facă cetăţeni de onoare pe cei şapte localnici. „N-am făcut toate acestea înainte de campania electorală pentru a nu se interpreta că vreau să le câştig voturile. Aceşti oameni chiar merită titlul de Cetăţean de Onoare şi le-am acordat această distincţie din toată inima”, a precizat Bârcă.

Galerie foto



Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: