Liceul din Ţicleni, singura şcoală europeană din Gorj în 2016

Ministerul Educaţiei Naţionale a acordat Liceului Tehnologic din Ţicleni "certificatul de şcoală europeană 2016". Unitatea şcolară din Ţicleni este singura la nivel de judeţ care a primit anul acesta o astfel de recunoaştere. Titulatura de şcoală europeană a fost acordată pentru multitudinea de proiecte europene derulate de unitatea de învăţământ în ultimii ani.

Un număr de 60 de unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară au fost declarate zilele trecute de Ministerul Educaţiei Naţionale drept şcoli europene. Liceul Tehnologic Ţicleni a fost singura unitate din Gorj care a primit această recunoaştere. În competiţie au intrat şi alte unități școlare din Gorj, precum Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi" din Peștișani și Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae" din Târgu Jiu. La nivel de țară au fost înscrise un număr total de 117 unităţi şcolare.
Școlile declarate câștigătoare au beneficiat şi de un premiu în valoare de 5.000 lei, ce poate fi utilizat pentru dotări. "Liceul Tehnologic Ţicleni este singura unitate școlară europeană din judeţul Gorj. Asta datorită faptului că am derulat nu mai puțin de 10 proiecte europene în ultimii trei ani. Ne-a ajutat să obținem punctajul. Titlul este valabil trei ani și după aceea vom candida din nou. Noi vom încerca şi în următorii ani să avem proiecte europene și parteneriate cu școli din străinătate", a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni.
De altfel, aceasta nu este singura recunoaștere pentru Liceul Tehnologic Țicleni. Parlamentul României a oferit unității școlare, în data de 17 iunie, Diploma de Onoare "pentru contribuțiile aduse de generațiile de profesori și elevi la înălțarea neamului prin învățătură".

Galerie foto


Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: