Tabără la mare pentru copiii instituţionalizaţi

Zeci de copii din centrele Direcției pentru Protecția Copilului Gorj vor merge în această vară la mare sau la munte. Instituția a plătit integral o tabără în stațiunea Costinești pentru copiii a căror situație familială este dificilă, dar cu toate astea au reușit să obțină rezultate bune la învățătură. Plecările vor avea loc în lunile iulie și august.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Gorj spun că este vorba de două tabere de vacanță, una la Amara finanțată și de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Gorj și o tabără plătită integral de DGASPC Gorj, la Costinești. Vor pleca doar copiii care au o situație școlară bună. ”În tabăra de la Amara vor merge peste 30 de copii, este vorba de copiii de la Asociația ”Copiii noștri de pretutindeni” și două centre din Târgu Jiu și Novaci. De asemenea, este vorba de o tabără organizată la Costinești, plătită integral de DGASPC Gorj și vor beneficia un număr de 41 de copii”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Potrivit DGASPC Gorj, copiii care nu preferă marea pot să-și aleagă o tabără la munte. ”Se preconizează și alte tabere care se vor organiza la munte pentru copiii care aleg această posibilitate de distracție. Tabăra este de cel puțin o săptămână și se adresează copiilor școlarizați, elevii au o anumită vârstă și au dovedit pe parcursul anului că pot obține rezultate bune la învățătură. Este ca un fel de premiere a celor care au reușit pe parcursul anului școlar să demonstreze că sunt niște copii care merită un astfel de premiu”, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj are în grijă peste 300 de copiii abandonați de părinți, orfani sau cu grave probleme familiale.

Vizualizări: 302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: