Copilă moartă după două internări într-o zi

Jale mare ieri în faţa Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu! O fetiţă de 6 ani a unei familii de romi din Târgu-Jiu a decedat, după ce de dimineaţă ajunsese la spital acuzând dureri abdominale. Fetiţa a fost văzută de medicul chirurg Virgil Stăniloiu, dar a fost luată acasă şi după câteva ore a fost adusă din nou la spital, însă în stop cardio-respirator. Zeci de rude şi cunoştinţe ale părinţilor copilei s-au adunat în faţa spitalului şi au urlat, iar în scurt timp mai mulţi jandarmi au sosit la spital pentru a preîntâmpina eventuale neplăceri.

Zeci de rude şi cunoştinţe ale familiei fetiţei au făcut zarvă în faţa Spitalului de Urgenţă Judeţean Gorj, în scurt timp apărând şi mai multe echipaje de jandarmi. Ulterior, oamenii au aşteptat în linişte în faţa spitalului, încercând să afle de ce a murit fetiţa de 6 ani. Membrii familiei fetiţei îl acuză pe medicul chirurg Virgil Stăniloiu că nu a acordat fetiţei îngrijirile medicale necesare. ”A zis că o doare burtica şi au adus-o la spital. A văzur-o Stăniloiu şi uite acum a murit. Păi asta e doctor?!” a declarat un unchi al fetiţei. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Târgu-Jiu îi contrazic pe membrii familiei copilei. Medicul Ramona Oprea a declarat că fetiţa a fost văzută de dimineaţă de medicul chirurg, însă părinţii au fost cei care au refuzat internarea copilei. Ulterior, aceştia au revenit cu fetiţa la spital, însă aceasta era deja în stop cardio-respirator, iar  manevrele de resuscitare au eşuat. ”Am primit o fetiţă de 6 ani, în stop cardio-respirator de părinţi. S-au încercat manevrele de resuscitare, din păcate, fără succes”, a declarat Ramona Oprea.

Medicul a precizat că într-adevăr părinţii au adus copilul şi de dimineaţă la spital, a fost văzută de chirurg, i s-a dat tratament, iar părinţii au hotărât să o ia acasă. Copilul avea o colică abdominală în momentul în care a ajuns de dimineaţă la spital, iar câteva ore mai târziu a fost adusă de părinţi, pe braţe, aproape moartă. Oprea a mai declarat că fetiţa suferea şi de Sindrom Down, o maladie genetică ce poate complica orice afecţiune. În urma necropsiei se vor stabili cauzele exacte care au provocat decesul micuţei.

Galerie foto


Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: