Corcoaţă: Trebuie să forţăm încasările la UATAA Motru

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru începe vineri verificarea tuturor instalaţiilor astfel încât la 1 noiembrie motrenii să aibă deja căldură în locuinţe. Între timp, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a reluat livrările de cărbune, UATAA achiziţionând deja 150 de tone urmând să mai cumpere încă atât. Pentru locuitorii municipiului Motru vin însă vremuri rele, UATAA anunţând deja că va forţa încasările pentru a avea cu ce să plătească către SNLO.

Conducerea uzinei de termoficare din Motru a anunţat că pregătirile pentru sezonul rece încep vineri cu verificarea instalaţiei de distribuţie şi transport a agentului termic pentru ca 1 noiembrie să nu îi ia pe nepregătite. „De vineri încep pregătirile pentru sezonul rece. Pe toată această perioadă am format o echipă de intervenţie din şase angajaţi care să răspundă ori de câte ori sunt probleme cu întreruperea de căldură. În felul acesta vom rezolva mai uşor probleme oamenilor”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Măsuri drastice pentru motreni

Şi pentru că SNLO a reluat deja livrarea de lignit, UATAA a şi achiziţionat 150 de tone luna aceasta pentru care a plătit un miliard. „Urmează să mai achiziţionăm încă 150 de tone pe care să le plătim tot luna asta. Am plătit un miliard către SNLO până acum. Nu au fost probleme, m-am ţinut de reeşalonare, le-am dat aproape 11 miliarde. Nu sunt probleme”, a adăugat Eugen Corcoaţă. Cert este că motrenii vor avea căldură la 1 noiembrie însă în acelaşi timp vor fi sancţionaţi drastic dacă nu-şi achită facturile către UATAA. Conducerea unităţii spune că va forţa oarecum încasările pentru că în noiembrie vor solicita 12.000 de tone de cărbune către SNLO şi va trebui să facă rost de bani să le achite. „În noiembrie vom solicita Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia 12.000 de tone de cărbune pe care trebuie să le achităm în aceeaşi lună. O să forţăm încasările, altă soluţie nu avem”, a precizat Corcoaţă.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: