Corigenții, în emoțiile bacalaureatului

Elevii corigenți au intrat în focurile examenului de bacalaureat. Este vorba de peste 2500 de candidați care nu au susținut examenul maturității în prima sesiune și care se străduiesc să treacă peste probele grele, supravegheate cu camere video. La proba de ieri, susținută la Limba și literatura română, unde s-au evaluat competențele de comunicare ale acestora, condiția esențială pentru a trece proba a fost prezența.

Peste 400 de elevi din Gorj, care și-au luat corigențele în această vară, au intrat de ieri în emoțiile bacalaureatului de toamnă. Prima probă, de evaluare a competențelor în limba română, a fost supravegheată video. Cu toate acestea, candidații nu au prea avut emoții pentru că este proba unde condiția esențială este doar să te prezinți. La nivelul municipiului Târgu Jiu au fost constituite două centre de evaluare, la Colegiul Tehnic Nr. 2 și la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”. Cei mai mulți, 265 de elevi, au fost evaluați la Nr. 2, unde au fost patru comisii de evaluare. ”Este prima probă din cadrul acestei sesiuni și nu mi-a fost teamă de camerele de supraveghere”, a spus un elev de la Liceul Nr.2. Tot în această săptămână, în perioada 23-24 august, va avea loc proba de evaluare a competențelor digitale. La evaluarea competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională, ce se va derula în perioada 21-22 august, vor susține examenul aproape 300 de elevi. Cei mai mulți, 238, s-au înscris la limba engleză, la limba engleză, urmați de cei care vor avea de trecut proba la limba franceză. Prima probă scrisă este programată pentru 27 august, iar pe 29 august va fi susținută proba obligatorie a profilului. Reprezentanții Ministerului Educației au promis că și la această sesiune exigența va fi maximă.

CONTESTAȚII

Primele rezultate vor fi afișate pe 2 septembrie, când se vor putea depune și contestațiile. Acestea vor putea fi rezolvate până pe 5 septembrie, când vor fi afișate rezultatele finale.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: