Corigenţii scapă de evaluarea naţională

Elevii de clasa a VIII-a care vor rămâne corigenţi nu vor mai susţine Evaluarea Naţională. Aceştia vor fi repartizaţi în liceu pe locurile libere rămase, fără a mai trece prin acest examen. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ Gorj) Gorj în cadrul unei întâlniri cu directorii şcolilor generale din judeţ. Pentru că învăţământul de zece clase este obligatoriu, toţi elevii gorjeni vor avea un loc asigurat la liceu.

Rămân corigenţi şi scapă de Evaluarea Naţională. Totul este să treacă cu bine de sesiune de corigenţe, care se va derula în perioada august-septembrie. „Elevii corigenţi susţin examenul de corigenţă în perioada 25 august-31 septembrie, când are loc sesiunea propriu zisă de corigenţă. Dumnealor, fără evaluare naţională vor fi repartizaţi pe locurile libere. Deci avem o singură sesiune a evaluării naţionale”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct. Tot acesta le-a explicat directorilor prezenţi la şedinţă că această măsură s-a luat pentru că învăţământul este obligatoriu. Toţi elevii de clasa a VIII-a vor fi înscrişi într-o formă de învăţământ superior celei gimnazial. Unicul criteriu prin care aceştia vor fi repartizaţi pe locurile libere rămase va fi media generală din clasele V-VIII. Totuşi această metodă i-ar putea dezavantaja pe cei care susţin examenul. „Se întâmplă paradoxuri. Dintr-o greşeală de completare a fisei de înscriere, cu opţiuni este posibil ca unul care nu a susţinut evaluarea naţională să prindă loc la un liceu foarte bun, iar altul care a susţinut şi a obţinut pentru că şi-a completat greşit fişa să prindă un loc mai puţin bun”, mai explică Gheorghe Mitescu. „O să fie o problemă pentru ei, dar vor mai rămâne locuri în toamnă şi sigur vor mai prinde şi ei. Noi nu avem astfel de cazuri la şcoală, din fericire”, avertizează un cadru didactic de la Şcoala Generală Urdari

OPINII

„E normal pentru că nu sunt mulţi în această situaţie şi nu are rost să se mai dea un examen în toamnă pentru ei. E posibil ca şi la noi la Slivileşti să rămână câţiva corijenţi, dar mai mult din cauza absenteismului şi nu din cauza situaţiei şcolare”, spune directorul şcolii din Slivileşti, Gican Gheorghe.  „Cred că este corect pentru că şi aşa după repartiţia din toamnă rămân copii cei mai slabi şi rămânând locuri foarte puţine e corect. La noi nu cred că vor rămâne elevi corigenţi”, spune Grigore Curcanu, directorul şcolii Generale Nr.1 din Rovinari.

ORGANIZARE

Evaluarea Naţională va fi susţinută la nivelul Gorjului în 87 de centre de examen, urmând ca lucrările să fie corectate în trei centre de evaluare, la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” şi la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Pentru corectarea lucrărilor celor peste 5000 de elevi va fi nevoie de 100 de profesori de limba română şi de 100 de profesori de matematică. 

CALENDAR

10 iunie       Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

13-15 iunie  Înscrierea la Evaluarea Naţională

20 iunie       Limba şi literatura română - proba scrisă

22 iunie       Matematica - proba scrisă

24 iunie       Afişarea rezultatelor (până la ora 14.00)

24 iunie       Depunerea contestaţiilor (orele 14-18)

25-26 iunie  Rezolvarea contestaţiilor

27 iunie       Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Vizualizări: 6,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: