Coronavirusul a lăsat CSM Târgu Jiu fără adversari în cupă

Echipa locală de baschet a CSM Târgu Jiu a primit joi seara vestea că nu va mai juca meciurile programate în acest week-end la turneul de Cupa României. FRB a anunţat pe ultima sută de metri anularea turneelor din cauza numeroaselor cazuri de infectări la majoritatea echipelor din LNBM.

În urma testelor obligatorii efectuate de toate echipele de baschet din Liga Naţională, au apărut numeroase cazuri de coronavirus la majoritatea participantelor de la Cupa României.

Federaţia Română de Baschet a anunţat, joi seară, că, în urma şedinţei Consiliului Director, convocată de urgenţă, s-a decis amânarea primelor trei turnee de Cupa României la masculin, turnee care urmau să înceapă sâmbătă, deoarece mai multe echipe au cazuri numeroase de Covid-19 în loturi. ”Din motive de siguranţă sanitar-epidemiologică şi din cauza situaţiei existente deja în rândul echipelor înscrise în Cupa României, dar mai ales a focarelor COVID-19, se propune suspendarea desfăşurării celor trei turnee preliminare din CRM, din 17-22.10.2020, pentru o perioadă nedeterminată. Se aprobă cu unanimitate de voturi. Totodată, se propune ca toate cheltuielile comune avansate de organizatori pentru desfăşurarea celor trei turnee preliminare CRM să fie reţinute din taxa de participare plătită la FRB de echipele înscrise”, a transmis FRB.

CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să evolueze, în perioada 17-20 octombrie, la Sibiu, cu echipele din Sibiu, Voluntari şi Timişoara, toate cele trei echipe având cazuri de coronavirus confirmate.

Baschetbaliştii de la CSM au avut programate joi şi testele COVID pentru care nu primiseră încă rezultatele la aflarea veştii că nu vor mai participa în week-end la acest turneu.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: