Coronavirusul amână startul sezonului în ligile 2 şi 3 şi Cupa României

Federaţia Română de Fotbal a decis luni să amâne startul sezonului din eşaloanele 2 şi 3, dar şi la fotbal feminin, precum şi startul în Cupa României. Campionatele de fotbal din Liga 2 şi 3 vor începe în data de 29 august, deşi se dorea să ia startul cu o săptămână mai devreme.

Luni, de la ora 12:00, a avut loc la Casa Fotbalului ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi, s-au regăsit și cele care privesc echipele de Liga 2 şi 3 şi cele angrenate în Cupa României.

Din Gorj evoluează în Liga 2 în noul sezon Pandurii Târgu Jiu şi ACS Viitorul Târgu Jiu, iar în Liga 3 Gilortul Târgu Cărbuneşti şi este posibil şi Ştiinţa Turceni, dacă va trece cu bine de meciurile de baraj din această săptămână.

În Cupa României, în prima fază a competiţiei naţionale va evolua din Gorj Jiul Rovinari, desemnată de AJF Gorj să reprezinte judeţul.

Astfel, s-a modificat calendarul Cupei României unde, primele 3 tururi ale competiției trebuiau să se desfășoare pe datele de 11, 18 și 25 august şi s-a luat decizia ca primul tur să aibă loc pe data de 25 august. În această etapă vor intra în competiție cele 42 de câștigătoare ale fazei județene ale Cupei României, locurile 10-16 din sezonul 2019-2020 al Ligii 3 și cel mai slab loc 9 din cele 5 serii ale Ligii 3.  „Respectând criteriul zonal, cel mai probabil Gilortul va debuta în Cupa României la Rovinari, împotriva formației gazdă, Jiul, desemnată câștigătoarea Cupei României, faza județeană”, au anunţat azi cei de la Gilortul.

În ceea ce privește startul campionatelor Ligii 2 şi Ligii 3, s-a decis ca prima etapă să aibă loc pe 29 august, cu mențiunea că s-ar putea reveni asupra deciziei, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național.

Vizualizări: 598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: