Prima echipă din Liga 1 care, matematic, e în Liga 2

Chindia Târgoviște a pierdut duminică, la Iași, meciul din etapa a 13-a a play-out-ului Ligii 1 cu Poli Iași, scor 0-1. Echipa pregătită de Emil Săndoi este prima formaţie retrogradată matematic din Liga 1.

Chiar dacă mai are de disputat încă trei meciuri din acest sezon, dintre care două sunt restanțele cu Dinamo, echipa dâmbovițeană nu se mai poate salva pe teren, nici măcar locul de baraj de menținere neputând să-l mai prindă. Chindia ar putea profita însă de schimbarea sistemului Ligii 1 din această vară și să rămână în această competiție și pentru sezonul următor, decizia având șanse să fie adoptată luni, 3 august, la Casa Fotbalului.

După un singur sezon petrecut în Liga 1, campioana Ligii a 2-a din ediția trecută, 2018-2019, a retrogradat, cel mai probabil urmând a ocupa ultimul loc în play-out după ce își va disputa și ultimele trei meciuri. Chindia a arătat și la Iași că pălăria Ligii 1 a fost prea mare şi a cedat cu 0-1 în Copou. Matematic nu mai are nicio șansă să prindă măcar antepenultimul loc, cel care duce la barajul de menținere.

Condusă în mare parte a acestui sezon de antrenorul care a și promovat-o în Liga 1, Viorel Moldovan, iar apoi de Emil Săndoi, Chindia nu a reușit să se mențină în Liga 1. În acest moment, Chindia e la nouă puncte în spatele echipei Poli Iași, care e pe poziția de baraj, însă pe care nu o mai poate depăși, fiindcă a pierdut ambele jocuri cu ea în play-out: 0-2 în tur și 0-1 în retur.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: