Coşmarul Becali

Gigi Becali este nevoit să aleagă. Române europarlamentar, aşa cum a decis poporul acum trei ani, sau vine în parlamentul României, unde a fost trimis de bucureşteni pe 9 decembrie. De fapt, a ales deja, rămâne la noi. Pe de o parte e mai bine să se facă de râs aici, decât să ne facă de râs acolo, la Parlamentul European. Pe de altă parte însă, îl vom vedea mult mai des la televizor. Ieri a fost zeci de minute în direct, pe toate posturile de ştiri, care i-au filmat fiecare pas făcut în parlament. Toate miştourile, toate aroganţele, toate gesturile deputatului au fost transmise live, de dragul audienţei. "Să ziceţi Bogdaproste că nu vă ţin cinci ore aici", le-a spus el ziariştilor şi, apoi, şi-a exprimat dorinţa de a avea un birou de parlamentar "mare şi luminos" şi să stea singur, nu cu încă 3-4 colegi.

Într-o zi în care s-au purtat negocieri aprinse pentru formarea noului guvern, Becali a bătut câmpii, cum că vrea să fie rugat de Crin să preia el şefia PNL din 2014, după ce Antonescu va ajunge preşedinte. „Dacă rămâne partidul pe mâna lui Tăriceanu, se alege praful”, spune profetul Becali, convins că el este singura soluţie alternativă la actualul preşedinte. Visul lui Becali pare o glumă acum, dar cred că Gigi va deveni în scurt timp coşmarul PNL. Pentru că Becali va da tot din casă şi ne va arăta politica aşa cum este ea. Becali a spus deja câţi bani a dat la partid pentru a obţine locul de deputat, dar o să vină ziua în care va spune şi cum au reuşit ceilalţi. O să spună interesele fiecăruia, care cu care are afaceri, care cu care e rudă. Aşa e Becali, băiat bun, dar nu poate să ţină un secret. Totul e să se supere puţin sau să vrea mai multă audienţă.

Ei, dar până să ajungă preşedinte de partid, Becali mai are un vis. Să facă parte din Comisia Juridică. Chiar a fost mulţumit de locul în care va lucra. "Asta este sala în care voi lucra eu, Frumos! Se aseamănă cu casa mea, tot cu aur cu de-astea, dar are şi lemn mult, eu nu am".

Parlamentarii ştiu că sunt două comisii în care chiar se munceşte mult, cea juridică şi cea de buget-finanţe. Nu cred că Becali are chef de muncă, are doar impresia că asta e comisia din care poate el să tragă la răspundere procurorii şi judecătorii care s-au ocupat de dosarele lui.

Nu ştiu cum sunt ceilalţi 587 de parlamentari ai României. Sunt sigur că Becali îşi va transfera imaginea, deloc pozitivă, peste parlament, şi că în câţiva ani legislativul va pierde mult din credibilitatea pe care încă o mai are în ochii românilor.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: