Cosmin Popescu a respectat promisiunea făcută copiilor din Cocorova

Copiii din satul Cocorova, comuna Turburea, nu vor mai fi nevoiţi să suporte condiţiile din modulul pentru sinistraţi. Începând cu noul an şcolar, aceştia vor păşi într-o grădiniţă modernă, dotată cu toate cele necesare. Iniţiativa aparţine deputatului democrat liberal Cosmin Popescu, care declara în urmă cu un an: „Construirea unei grădiniţe în satul Cocorova este obligaţia mea asumată pe care o voi duce la îndeplinire”.

Promisiunea din campania electorală se va materializa la începutul acestui an şcolar, când cei 21 de copii din satul Cocorova nu vor mai fi înghesuiţi în modul, ci vor păşi într-o clădire nouă. Situaţia care durează de ani buni va fi rezolvată prin reabilitarea unei case situată în apropiere. „Vom închiria o casă situată în apropiere şi o vom reabilita cu forţe proprii. Pentru lucrările ce vor trebui efectuate vor fi folosite persoane din primărie şi de la nivelul unităţilor de învăţământ, precum instalatori sau electricieni”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Gorj. Costurile pentru reabilitarea clădirii vor ţine loc de chirie. De asemenea, inspectorul şcolar mai spune că materialele necesare vor fi obţinute din sponsorizări. „Pe 13 septembrie totul va fi gata. De asemenea, proprietarele casei în care va funcţiona grădiniţa s-au angajat că o să doneze şi o suprafaţă de teren pe care să amplasăm cele necesare”, mai adaugă Gheorghe Mitescu.

În urmă cu un an Guvernul a alocat bani pentru construirea unei grădiniţe, dar aceştia au ajuns prea târziu şi nu au putut fi folosiţi. Banii care au ajuns în septembrie s-au întors la bugetul statului, iar copiii au mers pentru încă un an în baracă.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: