Ponta: Vine 1 mai şi va fi cumplit pentru Gorj

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat într-un interviu pentru Radio Infinit că ziua de 1 mai ar putea însemna închiderea Complexului Energetic Oltenia. Asta pentru că societatea nu are bani să cumpere certificatele de carbon, caz în care îşi va pierde autorizaţia de mediu.

Reporter: Cum vedeţi anunţul de retragere făcut de Florin Cârciumaru?

Victor Ponta: Eu alături de Florin Cârciumaru am muncit peste 10 ani, împreună am făcut lucruri bune pentru municipiul Târgu Jiu, pentru judeţul Gorj. Nu am decât un gând bun pentru ce a făcut ca primar, ca şi coleg al meu de partid. Din păcate, după el nu vine nimic serios şi Pro România o să încerce să reprezinte social-democraţia la Gorj şi la Târgu Jiu. Problema nu este pe plan local şi nu se rezolvă la Gorj. Problema este la Bucureşti, cu toţi pedeliştii şi peremiştii care acum au capturat PSD. Cei din teritoriu, vedeţi, unii se supun, alţii se dau deoparte, iar noi, cei de la Pro România, luptăm.

Rep.: Urmează o conferinţă judeţeană la anul, deocamdată tandemul Mihai Weber - Cosmin Popescu nu are concurenţă.

V.P.: Nu e asta problema. Până la urmă, vor fi lideri judeţeni cei pe care îi decide Liviu Dragnea. Nu am o părere rea despre Cosmin Popescu sau Mişu Weber, dar nu decid ei. Şi, când nu poţi să decizi nimic şi totul îţi vine în plic de la Bucureşti, nu rezolvi nimic.

Rep.: CE Oltenia nu a avut nicio reacţie după problemele semnalate de dvs. în conferinţă de presă, la Târgu Jiu. Cum vedeţi asta?

V.P.: În primul rând, mă bucur că nu au mai ieşit să spună că nu este aşa. Ştim toţi că este aşa, că nu au certificatele de CO2 luate. Potrivit legislaţiei europene, li se va retrage autorizaţia de mediu şi compania se va închide dacă nu cumpără certificate care în acest moment costă cam 200 de milioane de euro. Partea proastă este că nimeni nu face nimic nici la minister, nici la guvern, nici pe plan judeţean. S-a spus că eu mă opun primelor de Crăciun. Nu m-am opus niciodată, eu cred că toţi oamenii care îşi fac munca merită să fie plătiţi pentru asta. Eu am vorbit despre faptul că încearcă să îi cumpere pe oameni, ca să uite de problema principală. Vreau să îi trezesc pe toţi, spunându-le adevărul. Dacă nu ne trezim, dacă nu ne unim, dacă nu găsim o soluţie ca în 2012, că şi atunci am luat-o din pragul falimentului, vine 1 mai şi va fi cumplit pentru Gorj şi pentru România în ansamblu.

Rep.: Deputatul Weber spunea că nu este bine să îi panicăm pe oameni.

V.P.: Panica nu e bună, dar nici nu trebuie să îi minţim. Liniştea e bună când ai rezolvat problema. Nu o pot rezolva oamenii din companie, aşa este, dar trebuie să o rezolve guvernanţii, trebuie să o rezolve deputaţii de la putere şi nu face nimeni nimic. Eu îmi fac datoria să spun adevărul şi poate, cu presiunea oamenilor, îl trezim pe adormitul ăsta de ministru al Energiei.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: