Consilier local: Suntem un municipiu prăpădit

Consilier local, foc şi pară pe cei responsabili să scape municipiul Târgu Jiu de troiene. Social-democratul Cristian Toader Pasti vede inadmisibilă situaţia în care se regăseşte oraşul: străzi necurăţate de zăpadă, maşini împotmolite, locuri de parcare cu nămeţi pe ele. Pasti susţine că autorităţile locale ar fi putut face mai mult. Dacă s-ar fi investit mai mult în utilajele pentru deszăpezire, oraşul nu ar fi fost paralizat din cauza ninsorii.

Reporter: Cum vedeţi problemele aduse de zăpadă în Gorj?

Cristian Toader Pasti: Faptul că nu merg la şcoală copiii nu este pentru că a fost zăpada prea mare, şi viscol, şi pericol iminent, ci faptul că autorităţile nu au fost capabile să facă curat, să desfacă aleile, drumurile spre şcoală, spre grădiniţă. Mie mi s-a părut o lipsă totală de reacţie. Chiar astăzi (n.r. luni) am vorbit şi cu domnul Tudor, directorul de la Drumurile Naţionale, şi i-am spus că duminică, până în orele prânzului, au fost inexistenţi pe drumuri, pentru că eu am călătorit pe aceste drumuri şi a fost ceva îngrozitor. Nu vă mai spun câte accidente au fost, câte maşini erau în afara părţii carosabile. După prânz, lucrurile s-au schimbat şi, într-adevăr, s-au mai curăţat drumurile.

Rep.: Nici în Târgu Jiu, lucrurile nu stau prea bine. Cum vi se pare că s-a intervenit?

C.T.P.: În oraş, nu ai unde să parchezi. Nu mai vorbim de străzile interioare. Este şi vina autorităţilor, dar este şi vina oamenilor. Am discutat cu mulţi oameni: Am ieşit, mi-am făcut în dreptul porţii, dar n-a mai ieşit nimeni de pe strada mea! Sunt instituţii publice. Nu s-a făcut absolut nimic. În jurul Prefecturii şi a Consiliului Judeţean, nu găseşti un loc de parcare şi unde pui maşina, apa e de 30-40 de centimetri.

Rep.: Credeţi că se putea face mai mult?

C.T.P.: Eu sunt foarte supărat pentru că Primăria Târgu Jiu are foarte mulţi bani. De cele mai multe ori, aceşti bani se duc pe nişte direcţii ca să nu spun ciudate, să fiu elegant, în condiţiile în care se puteau lua freze de zăpadă, mai micuţe, mai mari. Sunt la preţuri de bun simţ. Poţi să iei nişte ATV-uri cu lamă, poţi să iei orice. Există utilaje de toate mărimile, să intre pe orice străduţă. În loc să cumpărăm, să ne dotăm, astăzi (n.r. luni) ei cărau de pe treptele Prefecturii, pentru că nu puteai să intri în Prefectură. Atât de mare era zăpada, cu tractor şi cu remorcă, din anii 1970. Nu avem dotări. În schimb, ţinem coada sus: Vai, ce suntem noi! Suntem vai de capul nostru. Suntem un municipiu prăpădit, un municipiu în care s-a instaurat haosul, în care nimeni nu ştie ce are de făcut. Nu aşa se tratează populaţia. Nu aşa spui că eşti mare. Spui prin fapte, pentru că faptele vorbesc.

Rep.: Ar fi fost bani pentru aceste achiziţii?

C.T.P.: Bani sunt, dovadă că anii trecuţi veneau utilajele, încărcau zăpada, descongestionau arterele principale. Poliţia Locală se ducea şi îţi bătea în poartă: Ieşi, domnule Pasti, la poartă, fă curat pentru că există legi în care şi noi, populaţia, trebuie să venim aproape de autorităţi. Lipsă totală de reacţie a autorităţilor, a Poliţiei Locale şi a oamenilor. E nenorocire! Bani există, posibilităţi aveau, există Edilitara care are experienţă. E vorba de incompetenţă crasă, din păcate. De mâine (n.r. marţi), voi veni la serviciu în cizme de cauciuc. Cred că după zilele astea, Marcel Romanescu a scăzut enorm în ochii târgujienilor.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: