Cotojman renunţă la primărie decât să se supună privaţilor

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, este foc şi pară pe administraţia din minerit şi energie din Gorj după ce i-au ajuns la urechi nişte zvonuri potrivit cărora cărbunele ce va fi extras de la cariera Stejaru va fi transportat pe cale auto. Cotojman nici nu vrea să audă de o astfel de variantă spunând că mai bine ar renunţa la primărie decât să permită aşa ceva.

Liviu Cotojman şi-a exprimat nemulţumirea legată de transportul auto în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Partidul Democrat Liberal. Nemulţumirea primarului pleacă de la faptul că deşi s-a zbătut ani la rând să obţină redeschiderea carierei Stejaru, aflată de aproape un deceniu în conservare, acum se vehiculează zvonuri potrivit cărora extracţia cărbunelui va fi făcută de firme private si transportul va fi pe cale auto. “Am înţeles că au fost discuţii cum că ar încerca cineva să vină să se bucure de aprobarea guvernamentală la Stejaru, să exploateze cărbunele cu utilaje auto, adică privat, cu maşini auto. Nici nu vreau să aud de aşa ceva. Eu m-am luptat să redeschid cariera ca să fie exploatată cu utilaje, există benzi transportoare nu este nevoie de maşini”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia. 

Nu le dă aprobare de la Consiliu Local

Supărarea primarului este atât de mare încât spune că este în stare să-şi pună tot mineritul în cap decât să permită un asemenea fapt. De altfel, Cotojman are şi asul din mânecă în sensul că pentru a putea pune în practică transportul auto, firmele private vor avea nevoie de hotărâre de Consiliu Local, hotărâre cu care primarul nu va fi de acord niciodată. Acesta spune că mai bine ar renunţa la un nou mandat decât să se întâmple asta. “Eu m-am zbătut ca cei 400 de mineri de la Prigoria să aibă continuitate. Nu le permit transportul auto ca să-mi dărâme drumurile şi casele din localitate. Mai bine renunţ la primărie decât să permit aşa ceva”, a adăugat primarul.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: