Cotojman și Gruescu merg la București pentru bani

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, este disperat pentru că nu are bani să plătească facturile către firma care a finalizat zidul de sprijin din comună. Acesta mai are de achitat patru miliarde de lei vechi și stă cu frica în sân să nu fie dat în judecată de societatea Armeanca SRL până la sfârșitul anului. De aceea vrea să meargă săptămâna viitoare la București, unde vrea să îl ia și pe primarul Ion Gruescu din Negomir, care are aceleași probleme cu banii.

De teamă să nu fie dat în judecată de firma care a realizat lucrările la zidul de sprijin din comună, primarul din Roșia de Amaradia merge la București să facă rost de bani. Acesta mai are de achitat patru miliarde lei vechi către SC Armeanca SRL până la finele acestui an, din cele 11 miliarde lei vechi, la care se ridica întreaga lucrare. ”Îmi e teamă să nu intru în conflict cu firma care a executat lucrările la zidul de sprijin. Lucrările s-au finalizat. Mai trebuie doar câteva retușuri, dar risc să am probleme dacă nu achit datoriile”, spune Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia. Așa că săptămâna viitoare va lua calea Bucureștiului, unde împreună cu parlamentarii speră să i se aprobe alocarea acestei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. ”Intenționez să merg săptămâna viitoare la București, la Ministerul Administrației și Internelor pentru a vorbi cu ministrul Igaș despre această problemă. Ca și data trecută, în vară, o să discut și cu primarul Ion Gruescu din Negomir, care are aceeași problemă, să mergem împreună”, spune Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Banii, datoraţi firmei de familie a primarului din Turceni

Cei mai mulți bani îi are de achitat firmei Ydail Construct SRL primarul din Negomir, unde pentru a pune stavilă în calea alunecărilor de teren s-au construit trei ziduri de sprijin. ”Noi trebuie să achităm nouă miliarde de lei vechi pentru că lucrarea a fost mare, de 22 miliarde lei, dar pericolul a fost îndepărtat. O să discut cu primarul din Roșia de Amaradia și poate facem un front comun pentru a mai primi ceva până la finele acestui an. Documentația este întocmită și trimisă către Ministerul Administrației și Internelor”, afirmă Ion Gruescu, primarul din Negomir.

ALOCARE

În luna martie a acestui an Guvernul României a alocat din Fondul de rezervă suma de șapte  miliarde în vederea extinderii și finalizării lucrărilor la obiectivul de investiții "Consolidare - zid de sprijin Școala cu clasele I-IV Roșia de Amaradia".

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: