Craiova a învins în cupă „copiii” pandurilor

Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova 0-2

Pandurii: 80. Mingote – 2.  Matei, 26. Tătaru,  24. Rada , 6. Cardoso – 11. Ciucur (25. Vlăduţi – min. 76), 28: Nasser (16. Nistor – min. 46), Vranjes, Brata – Voinea (9. Apostu – min. 64), Antohi. Antrenor Petre Grigoraş.

U Craiova: 21. Lung. – 18. Dănănae, 7. Găman, 6. Ciucă, 2. Bărboianu – 30. Prepeliţă, 5. Stoica, 23. Gargorov (13. Dilevski – min 78), 77. Wobay (28. Gîngioveanu – min. 83) – 27. Al. Piţurcă, 20. Dina (9. Mihai Costea – min.55). Antrenor Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Vranjes – min. 57, Apostu – min. 85 / Ciucă – min. 10

Pandurii au pierdut aseară meciul din optimile Cupei României cu Universitatea Craiova. În timp ce Pandurii au trimis pe teren debutanţi la prima ligă şi jucători tineri, majoritatea sub 25 de ani, media de vârstă fiind undeva la 23 de ani, Craiova a jucat cu garnitura de bază, pentru Piţurcă fiind foarte importantă şi cupa.

Craiova a reuşit să-şi ia revanşa în faţa pandurilor la meciul din Cupa României. Echipa lui Piţurcă şi-a revenit rapid după eşecul cu FC Vaslui şi a făcut un joc bun cu tinerii de la Pandurii. Grigoraş a apelat la jucătorii tineri din lot pentru acest meci, menajând titularii pentru meciul cu Rapid. După o serie de ratări ale lui Piţurcă, Gargorov şi Dina în prima parte a jocului, Mingote a fost învins de Wobeiu care a şutat de la aproximativ 10 metri după o fază prelungită de atac a oaspeţilor. În partea a doua a jocului Panduri nu au putut reveni chiar dacă Grigoraş a mai trimis pe teren doi atacanţi. Prepeliţă a marcat pentru 2-0 şi acesta a fost scorul final al unui meci în care s-a văzut clar un dezechilibru de valoare recunoscut parţial şi de antrenorul principal al Craiovei, Eugen Neagoe, prezent la conferinţa de presă: „Cred că a fost o victorie meritată şi muncită dar terenul a pus probleme, suprafaţa de joc nu este aşa cum ne-am fi dorit-o nici noi şi nici Pandurii. Am reuşit să mergem mai departe în cupă, sper să nu ne oprim până în finală! A fost un meci dificil chiar dacă Pandurii au menajat mai mulţi jucători la acest joc”.

Antrenorul Petre Grigoraş a recunoscut şi el superioritatea Craiovei mai ales la capitolul experienţă de joc, remarcând tinerii fundaşi centrali Rada şi Tătaru: „Ne-au fost superiori şi au câştigat pe merit. Eu am încercat foarte mulţi jucători tineri pentru că am vrut să văd care le este potenţialul şi dacă ne putem baza pe ei în continuare. I-am remarcat ca surprize pe Rada şi Tătaru care cred că n-au făcut foarte multe greşeli, chiar şi Voinea, atât cât a putut el la nici 18 ani. Experienţa şi valoarea şi-a spus cuvântul şi nu am putut furniza o surpriză cu aceşti copii dar nu sunt de condamnat. Unii dintre ei s-au descurcat bine. Îmi pare rău că astăzi, din păcate, fiind ultima reprezentaţie a noastră acasă dar s-a încheiat cu o înfrângere”.

Cardoso a fost căpitan

Brazilianul Alexandre Cardoso a fost desemnat la acest meci căpitan al Pandurilor. Cardoso a jucat 90 de minute şi a rezistat deşi lipsise în campionat o perioadă din cauza unei probleme medicale. După Mingote şi Apostu, Cardoso a fost unul dintre jucătorii ceri mai experimentaţi, restul fotbaliştilor  trimişi pe teren fiind tineri de la echipa a doua şi jucători din lotul pandurilor sub 25 de ani. Jucător al meciului în precedentul meci de cupă, Cardoso nu s-a mai remarcat de această dată, cel mai bun jucător fiind desemnat Dorel Stoica de la Craiova.

GRIGORAŞ: „Nu e o surpriză atitudinea publicului de la Târgu Jiu. Din zece gorjeni care m-au oprit pe stradă, nouă mi-au urat baftă dar după acest meci cu Craiova!”

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: