Crasna are nevoie de sprijin pentru susţinerea asistenţei sociale

Primăria Crasna se confruntă cu mari probleme financiare. De mai bine de două luni persoanele cu handicap nu şi-au mai primit indemnizaţiile. În aproximativ trei săptămâni va fi sistat şi iluminatul public, asta după ce în ultima perioadă s-a trecut la un program de 6 ore. Începând cu luna iulie sunt descoperite şi salariile angajaţilor primăriei. Situaţia este cu atât mai critică cu cât trei familii aşteaptă sprijin din partea autorităţilor pentru refacerea locuinţelor distruse în incendii.

Zeci de persoane cu handicap din Crasna au indemnizaţii restante din luna aprilie. Potrivit autorităţilor locale, începând cu luna iulie, nu vor mai fi bani nici pentru salariile angajaţilor primăriei. „Ne confruntăm cu mari probleme financiare. Avem restanţe la persoanele cu handicap şi vom rămâne fără bani pentru salariile funcţionarilor. Pentru persoanele cu handicap ne trebuie circa 28.000 de lei/lună, avem 36 de persoane care primesc salarii şi 16 persoane care beneficiază de indemnizaţii. De asemenea, pentru salariile angajaţilor primăriei ne trebuie peste 40.000 de lei/lună. Nu avem bani nici pentru plata facturilor la iluminat public, mai rezistăm doar luna iunie, în momentul de faţă este redus programul iluminatului public la 6 ore. Am trimis memorii la premierul Victor Ponta, la ministrul Finanţelor şi aşteptăm o rectificare”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Problemele au apărut din cauza banilor puţini alocaţi de Ministerul Finanţelor, pentru acest an comuna Crasna primind aproximativ 650.000 de lei. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât 3 familii, care trăiesc doar din ajutorul social, aşteaptă sprijin din partea primăriei după ce şi-au pierdut casele în incendii. „De la începutul anului şi până în prezent, trei case din Crasna au ars în incendii. Proprietarii acestora trăiesc doar din ajutorul social, oamenii au copii minori şi trebuie să fie ajutaţi. Ne-am propus să le cumpărăm materiale de construcţii, dar deocamdată nu avem bani”, a declarat primarul Vamvu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: