Crește dezinteresul față de vaccinul anti-Covid

Interesul pentru vaccinare este pe cale de dispariție. Într-o comună din Gorj, autoritățile locale au făcut tot ce au putut pentru ca oamenii să se vaccineze, dar în zadar.

Foarte puțini localnici din localitatea gorjeană Dănești au trecut pragul centrelor special amenajate pe raza județului. Primarul Mădălin Paliță spune că a pus la dispoziția oamenilor și o mașină pentru a-i transporta spre centre, însă inițiativa a eșuat.

Astfel, localitatea se plasează în printre ultimele în graficul național privind vaccinarea.  ”Persoanele vârstnice nu vor să se vaccineze. A scăzut numărul și nici nu au fost mulți cei care au vrut să se vaccineze. Am făcut mereu apel. Le-am pus la dispoziție mașină, îi ajut să se programeze, însă în zadar. Oamenii motivează că sunt bătrâni și că nu mai doresc să se imunizeze. Nu cred că sunt codaș, dar sunt undeva în zona de jos a graficului”, a spus Mădălin Paliță.

Nici la orașe numărul celor vaccinați nu este unul mare. Spre exemplu, la Târgu Jiu, cei care vin să se imunizeze nu depășesc cifra de 60, incluși fiind și cei cu rapelul.

Până miercuri, 23 iunie 2021, ora 14.00, s-au primit 128.463 doze vaccin anti-Covid în Gorj și au fost administrate 121.957 doze, dintre care 56761 pentru rapel.

Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: