Creşte numărul doritorilor de „vicepreş” la PSD Gorj

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, doreşte să candideze la funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj, după ce, în ultimii ani, nu a mai deţinut funcţii importante la nivel de organizaţie. El a fost anterior şef al PSD Motru, dar cooptarea primarului Dorin Hanu în partid, de la PRM, a dus la promovarea edilului pe funcţia deţinută de Râbu pentru o perioadă de timp. Hanu vrea şi el să ocupe o funcţie de vicepreşedinte şi nu este singurul social-democrat care aspiră la o asemenea poziţie.

Purtătorul ce cuvânt al organizaţiei, consilierul judeţean Ciprian Florescu, a confirmat faptul că îşi va depune candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte, după ce, în ultimii ani s-a implicat activ în politica filialei.

Consilierii judeţeni Alecu Drăgoi şi Andrei Maioreanu au făcut de asemenea publică intenţia de a candida la o funcţie de vicepreşedinte al PSD Gorj, într-o postură similară putând să se afle colegii lor Gheorghe Milosteanu şi Valentin Popa, dar şi Puiu Diaconescu. Parlamentarii organizaţiei aspiră, de regulă, la astfel de funcţii, dintre cei patru doar deputatul Vasile Popeangă declarând ferm că doreşte un post de vicepreşedinte, poziţii similare fiind de aşteptat în perioada următoare şi de la senatorul Toni Greblă, dar şi de la deputatul Mugurel Surupăceanu, care, în primăvară a candidat şi pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional. Singurul parlamentar al PSD Gorj care nu are cum să aspire la o funcţie de vicepreşedinte este Victor Ponta, el fiind chiar şeful întregului partid.

Şi primarii vor funcţii

Organizaţia are 15 funcţii de vicepreşedinte, pentru câteva dintre ele fiind gata să intră în luptă şi primarii din judeţ, care şi-au propus să ocupe măcar un sfert dintre acestea. Edilul din Leleşti, Marian Rotaru, a fost primul care şi-a anunţat candidatura, în cărţi fiind aşteptat să intre şi mult mai revoltatul primar de la Bustuchin, Ion Ciocea. Acesta a mai fost vicepreşedinte al PSD Gorj până în toamna anului trecut, când a demisionat din funcţie, nemulţumit fiind de felul în care evoluează partidul şi de faptul că nu i-a fost susţinută o candidatură la un post de deputat. Ciocea spunea recent că dacă restul colegilor primari îi vor cere să candideze o va face fără probleme, dorinţa edililor social-democraţi fiind aceea de a ocupa cât mai multe funcţii de conducere, suficiente încât să influenţeze viitoarele decizii ale organizaţiei prin prisma realităţii de care au ei parte în comunele pe care le conduc.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: