Creşte numărul grădiniţelor cu program prelungit în judeţul Gorj

Veşti bune pentru părinţii care îşi pregătesc copiii pentru intrarea în învăţământul preşcolar. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj au anunţat că se poartă discuţii la Ministerul Educaţiei astfel încât grădiniţa din zona Narcise să fie transformă în unitate cu program prelungit. Veşti bune şi pentru grădiniţa cu program prelungit din Bustuchin. ISJ Gorj a aprobat înfiinţarea unei noi grupe de preşcolari.

ISJ Gorj face demersuri la Ministerul Educaţiei pentru a transforma grădiniţa din zona Narcise în unitate cu program prelungit. Grădiniţa a fost inaugurată anul trecut, în toamnă, de către municipalitate însă nu a funcţionat până în prezent din lipsa acreditării. Reprezentanţii primăriei dau asigurări că, din toamna acestui an, grădiniţa va funcţiona cu cel puţin o grupă la program prelungit. „Ştiu că sunt solicitări din partea părinţilor care locuiesc în blocurile ANL din zona respectivă şi am luat măsuri să reamenajăm grădiniţa astfel încât să poată funcţiona în regim de program prelungit. Sunt în jur de 20 de solicitări”, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu. Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj, a confirmat acest aspect, declarând că încearcă să obţină derogare pentru transformarea grădiniţei. „Sunt convins că vom găsi soluţii astfel încât începând cu 1 septembrie să avem cel puţin o grupă cu program prelungit la Narcise. Trebuie să găsim înţelegere la minister pentru că acea grădiniţă este construită ca şi grădiniţă cu program normal şi o perioadă de timp ele trebuie să funcţioneze aşa cum au fost construite, să obţinem derogare astfel încât să putem să înfiinţăm măcar o grupă cu program prelungi din toamnă”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. 

Grupă nouă la Bustuchin

Conducerea ISJ Gorj a mai precizat că începând cu anul şcolar viitor, la Bustuchin vor funcţiona două grupe de copii la program prelungit pentru că sunt foarte multe solicitări din partea părinţilor. Prima grădiniţă cu program prelungit de la Bustuchin a fost înfiinţată acum trei ani. „Săptămâna trecută am aprobat în Consiliul de Administraţie încă un post de educator la Bustuchin şi din toamnă acolo vor funcţiona două astfel de grupe. Mai avem grădiniţe cu program prelungit la Baia de Fier şi se pare că mai sunt câteva localităţi unde se lucrează pentru a creea condiţii astfel încât să avem şi acolo grupe cu program prelungit, la Turburea, la Polovragi”, a precizat Ion Işfan. Directorul Liceului Tehnologic din Bustuchin, Vasile Spiridon, a confirmat numărul mare de cereri din partea părinţilor. Pentru anul şcolar 2015-2016 sunt 27 de solicitări. „În momentul acesta avem 24 de copii înscrişi însă pentru anul viitor avem solicitări şi din comunele învecinate”, a declarat Vasile Spiridon. În Gorj sunt aproximativ 9.500 de locuri în grădiniţe din care 2.500 sunt la program prelungit.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: