Burlan: Nu trebuie să se sperie oamenii când aud de restructurare

„Cea mai bună soluție pentru Complexul Energetic Oltenia este ajutorul de restructurare”. O spune directorul companiei, Daniel Burlan, care subliniază că angajații nu trebuie să se sperie când aud vorbindu-se despre restructurare.

În esență, a explicat Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia, este vorba doar despre o restructurare care să transforme compania dintr-o societate aflată în continue pierderi într-una eficientă. “Cea mai bună soluție pentru CEO, la această oră, este acest ajutor de restructurare. Nu trebuie să se sperie nimeni când aude cuvântul restructurare, pentru că nu înseamnă restructurare de personal, ci mai mult o restructurare a societății, o remodelare a societății, o restructurare tehnică, înlături activele neviabile și înființezi active care sunt mai eficiente”, a declarat Burlan, la Accent TV.

Și totuși, 4700 de oameni vor pleca din companie până în 2025, cei mai mulți prin pensionare, și alte câteva mii până în 2030.

Cea mai grea piatră care atârnă de gâtul companiei ține de certificatele de dioxid de carbon. „Costurile cu certificatele de CO2 au ajuns undeva la 40%. Cum putem face să ne eficientizăm? Să reducem aceste costuri? Cum? Prin mixul energetic, prin înființarea grupurilor pe gaz și a parcurilor fotovoltaice. Hidrogenul va fi viitorul combustibil din 2050, când UE și-a propus ca emisiile de CO2 să fie zero”, a mai explicat managerul companiei.

Vizualizări: 4,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: