Crețan: Directorul Minprest îmi amenință membrii de sindicat

Război între sindicalistul Constantin Crețan și directorul Minprest SA, Gabriel Giorgi. Crețan a declarat ieri că instanța de apel de la Craiova a admis cererea de rejudecare a unui proces intentat în urmă cu doi ani de către Sindicatul Lignitul Oltenia împotriva Minprest. Decizia l-a pus pe jar pe directorul Gabriel Giorgi, care i-ar fi amenințat pe oameni că îi dă afară din unitate dacă nu se retrag din sindicatul lui Crețan. Acesta din urmă a spus ieri că îi va face plângere penală lui Giorgi pentru imixtiune.

Un număr de 17 salariați, membri ai Sindicatului Lignitul Oltenia, reprezentat de către Constantin Crețan, a acționat în urmă cu doi ani în judecată unitatea Minprest SA pentru că nu a respectat contractul de ramură al salariaților. Tribunalul Gorj i-a dat câștig de cauză companiei Minprest, însă Crețan a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, care în data de 12 februarie 2015 anulează prima sentință și admite apelul pentru rejudecarea cauzei. Sentința este definitivă și o nouă înfățișare are loc pe 16 aprilie 2015. Constantin Crețan a declarat ieri că în urma sentinței dată de Curtea de Apel Craiova, directorul Gabriel Giorgi a început să facă presiuni asupra angajaților și să-i amenințe că-i dă afară dacă nu se retrag din sindicat. ”Acest director Giorgi va trebui să le dea oamenilor înapoi toate drepturile salariale de care i-a privat, aproape 1.200.000 lei. M-a sunat și mi-a zis că dacă judecătorii vor da câștig de cauză ar însemna să închidă unitatea în două săptămâni, că suntem noi vinovați de falimentarea unității, dar tot el spune că au avut profit de 1.700.000 lei. Unde este profitul? Le spune oamenilor că cine nu se retrage de la mine din sindicat și cine nu renunță la aceste drepturi va fi dat afară”, a declarat Constantin Crețan, sindicalist.

Plângere penală

Sindicalistul Crețan îi transmite lui Gabriel Giorgi că dacă va continua să facă presiuni asupra angajaților îi va face plângere penală. ”Eu i-am spus și la telefon să lase oamenii în pace, să nu-i mai amenințe și îl anunț că eu astăzi mă duc și îi fac plângere penală la Parchet pentru imixtiune sindicală”, spune Constantin Crețan.

Directorul societății Minprest, Gabriel Giorgi, neagă acuzațiile lui Crețan, declarând că acesta vorbește ”tâmpenii” și că se ține de ”găinării”. ”Crețan vorbește tâmpenii, da a dat în judecată Minprest pentru nerespectarea contractului pe ramură,dar nu a câștigat nimic, din contră a pierdut. El are mai multe procese, la fel ca la CEO, și la Minprest se ține de găinării”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest SA.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: