Creţan: Mai bine şi-ar lua cărbunele, nu ştiu dacă primesc banii

Minerii din Jilţ şi Motru nu-şi pot lua cota de cărbune pentru că nu funcţionează cântarele. Despre această situaţie a auzit şi liderul sindical Constantin Creţan, el declarând la postul Radio Accent că cei care pun obstacole acordării acestui drept ar trebui sancţionaţi. Liderul de sindicat a mai spus că minerii şi energeticienii ar trebui să opteze pentru varianta sigură, adică cele zece tone de cărbune, pentru că este puţin probabil să primească bani. Au fost depuse peste 5.000 de cereri, dar CE Oltenia are 19.000 de angajaţi.

Reporter: În zonele Motru şi Jilţ nu se dă cota de cărbune pentru că nu merg cântarele. Ce părere aveţi?

Constantin Creţan: În primul rând vreau să vă spun că dacă s-a întâmplat acest lucru în cele două exploatări vinovaţi se fac inginerii şefi. Până acum le-au mers cântare. Să nu uităm că zona Motru s-au întâmplat multe dispariţii de cărbune, acum culmea, nu merg cântarele. Din punctul meu de vedere conducerea complexului ar trebui să ia măsuri drastice cu cei din conducerea unităţilor care nu asigură cota de cărbune pentru mineri.

Rep.: Sunt multe cereri depuse de mineri pentru cota de cărbune?

C.C.: Sunt foarte multe cereri şi dacă nu vor fi luate măsuri o să ne prindă iarna şi minerii nu o să ia cota de cărbune. Sunt peste 5000 de cereri şi cresc zi de zi. Vinovate sunt conducerile unităţilor şi repet complexul trebuie să ia măsuri cu cei care conduc destinele unităţilor.

Rep.: Credeţi că este posibil să nu primească contravaloarea cărbunelui? În cazul celor care solicită bani şi nu cărbune.

C.C: Sincer, pentru că mă caracterizează sinceritatea, s-ar putea să nu se mai primească banii. Nu se ştie situaţia economică a complexului. Riscul este să nu se primească, valoric, acest drept. Din acest motiv recomand minerilor să-şi ridice cota de cărbune, să fie treaba mult mai sigură, pentru că totul depinde de situaţia financiară a complexului.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: