Creţan: Nu ne prinde luna decembrie şi apare Borza

Sindicalistul Constantin Creţan face previziuni sumbre în ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia. Liderul Sindicatului „Lignitul” Oltenia spune că toate carierele sunt blocate din cauză că societatea nu s-a înţeles cu proprietarii care au teren faţa excavatoarelor, dar că şi la termocentralele companiei s-au defectat grupuri energetice. "Cred că nu ne prinde luna decembrie şi posibil să apară Borza pentru declararea insolvenţei", a spus sindicalistul.

Reporter: Cum vedeţi situaţia Complexului Energetic Oltenia mai ales că în ultima vreme se vorbeşte tot mai intens despre o posibilă intrare în insolvenţă?
Constantin Creţan: După părerea mea, Complexul Energetic Oltenia este într-o situaţie fără precedent. N-avem aparat de conducere, domnul Ilie ar vrea să facă ceva, dar Directoratul... Acolo sunt trei tabere, una este politică, una este sindicală şi una se învârte în acele centre de putere de la guvernare. Este foarte dificilă situaţia CE Oltenia în ziua de astăzi.

Rep.: Ce vă determină să daţi un astfel de pronostic?
C.C: Compania nu garantează pentru următoarea perioadă plata salariilor. Avem diferite avarii în cariere. Toate carierele sunt blocate din cauza lipsei exproprierilor. Şi în termocentrale la fel. Când am pornit un grup la Turceni deja am intrat cu el în avarie. Deci neavând conducere suntem într-o situaţie fără precedent şi părerea mea personală este că nu ne prinde luna decembrie şi posibil să apară Borza pentru declararea insolvenţei Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: La ce grup energetic faceţi referire?
C.C.: Este vorba de grupul 5 de la Turceni. Când aveam şi noi cerere de energie a intrat în avarie. Iar carierele sunt toate blocate din cauza lipsei de exproprieri şi nu interesează pe nimeni de la minister şi până la nivel de Directorat.

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: