Belgher: Nu mă consider un cirac al lui Daviţoiu

Leonida Belgher, consilier local PMP, s-a revoltat din cauza declaraţiilor date de deputatul Scarlat Iriza vizavi de Nicolae Daviţoiu, preşedintele organizaţiei judeţene. Iriza a declarat pentru numărul de luni al ziarului nostru că preşedintele PMP Gorj l-a desemnat pe fratele său, Gheorghe Daviţoiu, pentru primul loc la deputaţi, cu acordul unor ciraci de ai lui. Belgher s-a simţit cu musca pe căciulă, mai ales că el a fost cel care a generat scandalul în şedinţa de partid de săptămâna trecută.

Rep.: Vă revoltaţi din cauză că domnul Scarlat Iriza a vorbit despre ciracii lui Nicolae Daviţoiu, deşi n-a fost pomenit numele dumneavoastră?
L.B.: Da. La şedinţa BPJ de joi nu au participat nişte ciraci ai domnului Daviţoiu, ci numai oameni care au avut rezultate remarcabile în Gorj. Printre aceştia, s-a aflat şi primarul de la Stejari, preşedintele PMP de la Turceni, am fost în jur de 15 persoane.

Rep.: În cadrul acestei şedinţe, a fost desemnat domnul Gheorghe Daviţoiu pentru prima poziţie pe lista de deputaţi a PMP Gorj?
L.B.: Nu s-a stabilit nici o listă. Singurul lucru ce l-a deranjat pe domnul Scarlat Iriza a fost discuţia mea în particular cu dumnealui. Eu i-am spus domnului Iriza că-l susţin pe domnul Gheorghe Daviţoiu pentru funcţia de deputat. După aceea domnul Iriza a început scandalul, i-a reproşat domnului Nicolae Daviţoiu că el a băgat bani în campania electorală, iar acum îl dă la o parte în favoarea fratelui său.

Rep.: Să înţelegem că dumneavoastră aţi generat scandalul?
L.B.: Eu am deschis subiectul vizavi de susţinerea domnului Gheorghe Daviţoiu pentru primul loc pe lista de deputaţi, nu domnul Nicolae Daviţoiu. Nici nu s-a consemnat în procesul-verbal de şedinţă această propunere pentru parlamentare pentru că au fost discuţii dinaintea şedinţei. Nu s-a votat nimic.

Rep.: Cum credeţi că se va restabili liniştea în PMP Gorj?
L.B.: Cred că joi, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean se va rezolva problema celor nemulţumiţi. Deciziile se vor lua de către noi, se poate ajunge până la excluderi din partid pentru că lucrurile neadevărate aduc atingere imaginii partidului şi ne scad în sondaje. După părerea mea, centrul nu se va amesteca în deciziile locale.

Rep.: Consideraţi că a fost o greşeală aducerea parlamentarilor PSD în PMP?
L.B.: Cu siguranţă, a fost o greşeală. Ei au creat tensiuni în cadrul partidului. Am fost sunat de oameni din teritoriu care mi-au spus să lăsăm PMP un partid curat, să nu-l amestecăm cu PSD.

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: