Creţan rămâne fără reprezentativitatea la care visează

Federaţia Naţională a Muncii, condusă de fostul locotenent al lui Miron Cozma, Constantin Creţan, a pierdut la instanţele de judecată o parte din procesele pe care le-a deschis pentru a obţine reprezentativitate la negocierile minereşti din Oltenia şi Valea Jiului. Liderul sindical spune că are o astfel de reprezentativitate, dar hotărârile judecătoreşti de până acum arată clar că deciziile magistraţilor nu-i sunt favorabile.

Procesele deschise de Creţan se judecă sau s-au judecat la Târgu Jiu şi Petroşani ori Deva, în funcţie stadiul în care sunt la diferitele instanţe. O ultimă sentinţă pronunţată la Tribunalul Hunedoara arată clar că FNM nu are reprezentativitate la nivel de Compania Naţională a Huilei sau Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Creţan cerând aşa ceva şi pentru Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari. „Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Naţională a Muncii, cu sediul în Ropvinari, B-dul Minerilor, bl.- M2, parter, judeţul Gorj, pentru constatarea reprezentativităţii la nivelul unităţii - Compania Naţională a Huilei SA Petroşani”, se arată în hotărârea irevocabilă a magistraţilor deveni luată pe 17 iunie anul acesta.

Creţan este acum plecat din ţară, participând în Italia la un simpozion pe teme sindicale. El spune că are însă reprezentativitatea despre care vorbeşte după ce o altă instanţă i-ar fi recunoscut această calitate. „Este o sentinţă şi o s-o arăt, de aceea nici nu ne-a mai interesat ce se decide acum în acest proces”, declară liderul sindical. Federaţia acestuia a mai obţinut şi anul trecut o sentinţă favorabilă la Judecătoria Târgu Jiu, magistraţii gorjeni dându-i acestuia „reprezentativitate” şi la nivel de CNH, deşi ei nu aveau competenţa pentru a lua o asemenea decizie. Hotărârea a fost contestată ulterior, iar la final sindicatele lui Creţan nu au avut câştig de cauză, pe site-urile instanţelor de judecată neputând fi găsită o asemenea sentinţă care să fie favorabilă reprezentativităţii FNM.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: