Creţan şi-a retras plângerile împotriva CE Oltenia

Liderul Federației Naționale a Muncii (FNM), filiala Gorj, Constantin Crețan, a acceptat în urma protocolului încheiat la Roșia de Amaradia să retragă acțiunile din instanță împotriva înfiinţării CE Oltenia, dar cu o condiție. Primarul de la Roșia, Liviu Cotojman, s-a angajat să nu concesioneze nici măcar un metru de teren firmelor private din minerit.

Întâlnirea de duminică dintre primarul comunei Roșia de Amaradia și președintele FNM Gorj, Constantin Crețan, a decurs fără probleme, spune primarul. În cadrul întâlnirii s-a semnat și un protocol prin care Crețan este dispus să accepte înființarea Complexului Energetic Oltenia cu o singură condiție. ”Angajamentul meu a fost acela că îmi voi retrage acțiunile din instanță când domnul ministru Ariton va garanta pentru cinci ani locuri de muncă minerilor în cadrul noului complex. Nu am cerut lucruri imposibile. De altfel, domnul Bălășoiu a fost mandat de ministru să discute cu noi astfel de probleme pentru că suntem singura organizație sindicală care a contestat în instanță”, a declarat Constantin Crețan.

Cotojman nu va concesiona privaților

Primarul din Roșia de Amaradia a semnat și el protocolul tot în baza unui angajament semnat. Acela de a nu concesiona nici un perimetru firmelor miniere private.  ”FNM a cerut o întâlnire cu mine așa că ne-am întâlnit. Am încercat să-l fac să renunțe la acțiunile de stopare a înființării CE Oltenia pentru că pune în pericol locurile de muncă de pe raza comunei. Ei au nemulțumiri sindicale care nu aș vrea să se răsfrângă asupra celor 450 de oameni de aici care lucrează în minerit. Am fost de acord să nu concesionez privaților”, a declarat Liviu Cotojman.

Primarul din Roșia de Amaradia își dorește înființarea Complexului Energetic Oltenia pentru că ar asigura în continuare locuri de muncă minerilor de la cariera Seciurile și Prigoria. Potrivit acestuia, cariera Prigoria riscă să fie închisă pentru că s-au terminat rezervele de cărbune.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: