Creţan, supleant în comisia de negociere a CCM

Delegaţia Federaţiei „Univers” care s-a întrunit ieri într-o şedinţă la Mătăsari a stabilit ce lideri sindicali vor face parte din comisia de negociere a actului adiţional la Contractul Colectiv de Muncă al salariaţilor din cadrul CE Oltenia. „În proporţie de 99% comisia este aceeaşi”, spune liderul sindical  Constantin Creţan, care anunţă că va fi doar supleant de această dată.

Conform lui Constantin Creţan, vicepreşedinte interimar în „Univers”, cei care vor reprezenta federaţia la negocieri sunt: Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinte în cadrul federaţiei; Eugen Iovan- preşedintele Sindicatului „Energia” Turceni; Adrian Marciuc-preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni; Aurel Nanu-Mic, vicepreşedinte al federaţiei şi lider sindical al salariaţilor CEO de la Craiova II; Gabriel Căldăruşe, vicepreşedinte al federaţiei şi iniţiator al Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER); Nicolae Bădiţa-preşedintele Sindicatului Liber Lupoaia; Nelu Roşca-preşedintele Sindicatului de la Cariera Roşiuţa. Mai rămâne ca Sindicatul “Lignitul” Oltenia, ELCFU Motru şi bazele de aprovizionare să-şi desemneze  persoanele care să-i reprezinte la amendarea CCM. De această dată, liderul Sindicatului „Lignitul” Oltenia, Constantin Creţan, spune că nu va sta la masa negocierilor.  “Vreau să avansez un lider de sindicat tânăr de la mine din Sindicatul “Lignitul” pe care să-l formez pentru negocieri. Stabilim într-o şedinţă, şefii de departament vor face o propunere. Pot să rămân supleant şi tânărul care va fi mai merituos din sindicat va fi la masa negocierilor, asistat de Creţan. Contează că dau o şansă unui tânăr format în sindicate independente care poate avea o altă viziune despre mişcarea sindicală. Nu s-a pus în discuţie ca eu să nu particip la negocieri”, a declarat Constantin Creţan.

Aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie

Sindicalistul a mai spus că cei care vor negocia drepturile salariaţilor din CE Oltenia sunt practic aceiaşi care au luat parte şi la negocierea CCM de anul trecut, doar că se regăsesc în altă federaţie. ”Comisia de negociere este formată din 16 persoane, 10 de la „Univers” şi restul de la celelalte federaţii reprezentative. În proporţie de 99% comisia este aceeaşi”, a comentat Creţan.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: