Creţan, uimit de gradul colonelului Ruşeţ

Vestea că senatorul Ion Ruşeţ figurează pe lista politicienilor avansaţi în gradul de colonel de fostul ministru al apărării Gabriel Oprea l-a uimit pe liderul sindical Constantin Creţan. Sindicalistul ce a făcut puşcărie pentru implicarea în mineriada din 1999 spune că nu poate uita că el era mai mare în grad la acea vreme decât actualul lider al PDL Gorj.

Creţan spune că el era în acea vreme, ca şi acum, fruntaş, un alt sindicalist din Gorj implicat în mineriadele de acum 13 ani fiind mai mare în grad şi decât el. „Vă spun eu cine era mai mare în grad atunci decât mine şi decât Ruşeţ, că au scris procurorii în rechizitoriul în baza căruia am fost condamnat la închisoare. Viorel Temelescu avea gradul de caporal, în timp ce eu eram fruntaş, iar Ruşeţ era un simplu soldat. Cum dracu a ajuns ăsta domnule colonel într-un timp aşa de scurt că unii muncesc o viaţă întreagă pentru astfel de promovări-! Şi cred că şi mai interesant este să vedem ce grad o avea şeful lui Marin Condescu. Dacă Ruşeţ e colonel nici nu vreau să mă gândesc ce nume se regăsesc pe vreo listă de generali avansaţi aşa, la excepţional”, spune fruntaşul Creţan.

Sindicalistul a fost condamnat pentru implicarea în evenimentele din 1999 la cinci ani de detenţie, fiind parte dintr-un lot cu mai mulţi lideri din Valea Jiului care au primit astfel de condamnări. O parte a minerilor din Oltenia au participat la acele mişcări sindicale, liderii acestora, amintiţi mai sus, participând inclusiv la negocierea păcii de la Cozia dintre premierul de atunci, Radu Vasile, şi Miron Cozma. Senatorul Ion Ruşeţ s-a aflat printre sindicaliştii de la Cozia, dar, din Gorj, doar Creţan a fost pus sub acuzare şi a făcut puşcărie pentru că a mers alături de Cozma spre Râmnicu Vâlcea. Senatorul Ion Ruşeţ a menţionat că nu a solicitat nicio avansare în grad vreodată şi că deciziile fostului ministru Oprea au fost perfect legale, actuala conducere a MApN anunţând însă că va ataca în justiţie ordinul respectiv, prin care zeci de politicieni PDL au devenit colonei peste noapte.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: