Creţan va candida la europarlamentare

Şi-a aniversat pentru prima dată în ultimii trei ani ziua de naştere în libertate, iar cu această ocazie a primit vestea că la alegerile de peste nici trei luni va candida. Preşedintele Ligii „Miron Cozma” din Rovinari, Constantin Creţan, spune că va candida la viitoarele alegeri europarlamentare cel mai probabil ca independent, deşi timp ca lucrurile să se schimbe mai este suficient.

Pentru Creţan sfârşitul săptămânii a fost unul deosebit pentru că fostul sindicalist a împlinit 51 de ani şi a putut să îi aniverseze alături de prieteni la un restaurant. Cheful nu a fost unul mare, dar a fost menit să compenseze într-un fel celelalte aniversări "celebrate" în spatele gratiilor în cei trei ani de detenţie. Vârsta respectivă este una la care orice politician aspiră la o funcţie cât mai înaltă pentru că, ulterior, este deja considerat mult prea "trecut" pentru a mai avea vreun sprijin, iar pentru Creţan acum pare să fie "pârgul", el având toate şansele că fie unul dintre candidaţii care după Paşti să meargă prin judeţ pentru a le cere gorjenilor să îl voteze.

Creţan afirmă că a fost propus în acest sens atât de Liga pe care o conduce, cât şi de Partidul Muncitorilor pe care vrea să îl înfiinţeze împreună cu Miron Cozma. Creţan susţine că ar avea inclusiv sprijinul Asociaţiei Victimelor Mineriadelor pentru o astfel de candidatură, demersurile în acest sens urmând să se concretizeze în câteva săptămâni. „Este o propunere care mi-a fost făcută de mai multe asociaţii non-guvernamentale, dar o decizie definitivă nu este luată. Este posibilă o candidatură chiar din partea partidului, dar să vedem cum se vor finaliza demersurile la Tribunal pentru înscrierea în registrul partidelor. Oricum, Asociaţia Victimelor Mineriadelor este alături de noi pentru că şi ei şi-au dat seama, în sfârşit, că nu minerii au făcut acele victime ci, eventual, chiar instituţii ale statului. Deocamdată nu pot însă să vă spun mai multe lucruri, dar vă pot confirma posibilitatea candidaturii mele”, declară preşedintele Ligii „Miron Cozma”.

Şef la Gorj la partidul lui Cozma

Constantin Creţan a fost numit de Cozma preşedinte al filialei din Gorj a partidului pe care cei doi vor să îl înfiinţeze la nivel naţional pe structura Ligii ce poartă numele fostului lider sindical din Valea Jiului. Creţan este unul dintre locotenenţii lui Cozma condamnaţi la câte 5 ani de închisoare pentru implicarea în mineriadele din 1999, el fiind eliberat condiţionat la sfârşitul anului trecut. Miron Cozma nu poate deocamdată să candideze la vreo funcţie publică, acest drept fiindu-i interzis prin hotărâre judecătoarească pentru o perioadă mai lungă de timp, deşi, anterior, acesta a dat de înţeles că peste cinci are va candida la preşedinţia României. Pentru Creţan o eventuală candidatură nu ar fi o noutate pentru că acesta a mai fost implicat în politică înainte de a merge la puşcărie. El era atunci consilier judeţean pe listele PRM, partid care l-a abandonat la fel de repede cum l-a abandonat şi pe fostul său preşedinte Ion Mocioi.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: