Creţu crede că Universitatea poate lua titlul chiar anul acesta

Ultimul sosit în lotul Universităţii Craiova, Alexandru Creţu a plecat deja în stagiul de pregătire de la Poiana Braşov. Acesta a oferit şi primele declaraţii ca jucător al formaţiei din Bănie.


Alexandru Creţu poate juca stoper şi mijlocaş la închidere şi cel mai probabil în faţa apărării va evolua şi în Bănie, pe acea poziţie căutând jucători conducerea oltenilor, în timp ce fundaşi centrali sunt mai mulţi pe post. 

Alexandru Creţu a declarat că s-a decis rapid să semneze şi se bucură că a venit la o echipă de tradiţie. „M-am decis foarte repede, am răspuns pozitiv de la primul contact cu oficialii clubului, am venit la o echipă de mare tradiţie din România, care are obiective îndrăzneţe an de an şi sper să le şi îndeplinim. E important pentru club, pentru suporteri şi pentru mine personal să reuşim câştigarea titlului. În fotbal orice e posibil şi deci am putea reuşi să luăm titlul, cu susţinerea conducătorilor şi a suporterilor. Am auzit şi că fanii sunt foarte pretenţioşi, dar presiunea lor trebuie să ne motiveze şi să împingă de la spate. Sunt sută la sută din punct de vedere fizic, pe unii dintre noii colegi îi cunosc deja, am jucat cu ei la anumite echipe de club şi chiar la naţională, sunt sigur că mă voi integra şi aştept cu nerăbdare acest cantonament, pentru a sta mai mult împreună şi a ne omogeniza”, a declarat Alexandru Creţu.

Adus de FCSB de la Maribor, Alexandru Creţu s-a despărţit de gruparea lui Gigi Becali după numai şapte meciuri, iar Universitatea Craiova i-a oferit un contract pe 3 ani, cu un salariu lunar de 10.000 de euro, el urmând să preia tricoul cu numărul 14. Alexandru Creţu este al şaptelea jucător adus în vara aceasta de Universitatea Craiova, după portarii Lazar şi Rusu, fundaşii Găman şi Conte şi mijlocaşii Houri şi Mărieş.

Creţu are şi 4 selecţii în naţionala României, toate cu Mirel Rădoi ca selecţioner. În 94 de meciuri pentru Maribor, Creţu a acumulat 5 goluri şi 6 pase de gol, în timp ce pentru Olimpija Ljubljana a acumulat 25 de meciuri, reuşind 2 goluri şi un assist.

Vizualizări: 589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: