Accident cumplit la Câmpu Mare. Doi morţi şi cinci răniţi

Două persoane au murit şi alte cinci au fost grav rănite în urma unui accident rutier foarte grav petrecut sâmbătă la Câmpu Mare. Accidentul a fost produs de o maşină condusă de un doljean, care se întorcea de la staţiunea Săcelu, iar în intersecţia din dreptul restaurantului Amanda nu a acordat prioritate unui autoturism. În urma coliziunii extrem de puternice dintre cele două autoturisme, două persoane au murit, iar cinci au ajuns la spital în stare gravă, printre aceştia aflându-se şi un copil.

Doi morţi şi cinci răniţi, acesta este bilanţul unui tragic accident petrecut sâmbătă în dreptul localităţii Câmpul Mare, la „intersecţia morţii”, aşa cum au numit-o localnicii. În timp ce se întorcea de la staţiunea Săcelu, şoferul unei maşini înmatriculate în judeţul Dolj în care se aflau trei persoane nu a acordat prioritate unui alt autoturism care circula regulamentar, în care se aflau patru persoane. Coliziunea dintre cele două maşini a fost frontală, impactul fiind atât de puternic încât ambele autoturisme au ajuns în şanţul din apropiere, distrugând şi foişoarele restaurantului situat în zonă. Primii care au intervenit au fost persoanele aflate în restaurant, fiind şi cei care au chemat ambulanţa. Pentru scoaterea unei persoane dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare, însă a fost prea târziu pentru aceasta. Femeia din Craiova şi şoferul autoturismului, un craiovean de 58 de ani, au decedat la câteva minute. „Am auzit un zgomot foarte puternic. Noi eram aici, mâncam, şi când am auzit bubuitura am ieşit să vedem ce este şi am văzut ieşind fum din cele două maşini. Măcel, vă spun. Aşa ceva nu am mai văzut. Am încercat să o scoatem şi pe femeie din maşină, dar nu am reuşit. Salvările au venit la jumătate de oră după ce am sunat noi. Nu se poate aşa ceva. Dacă ajungeau mai devreme oamenii ăştia poate nu mureau. Vă spun că nu mureau”, a declarat o femeie care se afla în restaurant.

Medicul Ana Duma susţine că de la anunţarea accidentului şi până când au ajuns la faţa locului nu a durat mai mult de 20 de minute. „Aşa se întâmplă de fiecare dată. Aflaţi la faţa locului oamenii au tendinţa de a măsura altfel timpul. Însă pot să vă spun că nu a durat mai mult de 20 de minute până am ajuns”.

Şoc pentru copilul de 5 ani

Toate cele patru persoane aflate în maşina de Timiş au ajuns la spital, printre care un copil de doar cinci ani, dar şi celălalt craiovean aflat în cea de-a doua maşină. Martorii povestesc faptul că micuţul a leşinat pe loc atunci când şi-a văzut tatăl plin de sânge. „Cei din maşina de Timişoara au supravieţuit cel puţin, dar să-i fi văzut. Copilul a leşinat când şi-a văzut tatăl plin de sânge, iar mama cu picioarele zdrobite”, a mai spus femeia care se afla în local.

Starea de sănătate a celor cinci victime este stabilă, a declarat medicul de pe ambulanţă, Ana Duma. „Când am ajuns la faţa locului am constat decesul a două persoane, iar celelalte cinci victime au fost transportate la spital. Nu toţi cinci se aflau în stare gravă. Am reuşit pentru moment să îi stabilizăm. Am avut noroc că toate echipajele se aflau în staţie”, a mai spus medicul.

VINĂ

Circulaţia a fost blocată preţ de câteva zeci de minute pentru desfăşurarea cercetărilor la faţa locului. „În urma verificărilor efectuate am constat faptul că vinovat pentru producerea accidentului se face conducătorul autoturismului care venea dinspre localitatea Săcelu. Acesta nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul care se deplasa regulamentar. Din păcate, în urma incidentului a rezultat moartea a două persoane şi rănirea altor cinci”, a declarat Lucian Brâncuşi, Poliţia Rutieră Gorj.

BLESTEM

Localnicii asociază acea intersecţie cu un loc al morţii. „Ultimul accident mortal petrecut aici a fost în urmă cu 2 sau trei săptămâni. Ca să nu vă mai spun câte au fost înainte. Parcă ar fi un loc blestemat. Vă spun sincer că parcă mă cuprinde groaza când mă gândesc”, a declarat Mihaela Mazilu, o femeie care locuieşte foarte aproape de intersecţia respectivă.

ŞANSE

O femeie din Timişoara şi copilul de cinci ani au fost transportaţi ieri la un spital din Timis cu elicopterul. Aceştia sunt în stare gravă.

Galerie foto



Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: