Criminalii poştăriţei Ioana Petrişor – sentinţă definitivă

O crimă oribilă care a făcut multă vâlvă printre gorjeni şi despre care se va mai vorbi mult timp de acum încolo a devenit un caz încheiat pentru magistraţii din România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie hotărând pedepsele finale pe care vor trebui să le execute cei trei bărbaţi care au omorât-o pe Ioana Petrişor. Înalta Curte a decis acum să respingă recursurile celor trei inculpaţi, motiv pentru care în vigoare rămâne sentinţa pronunţată în primăvară la Curtea de Apel Craiova, unde au fost stabilite pedepse de decenii pentru autorii abominabilei fapte. Curtea de Apel Craiova a decis, imediat după Paşti, ca Gabriel Marghitu şi Grigore Burlan să execute câte 30 de ani de închisoare şi pentru o perioadă de 8 ani să le fie interzise diferite drepturi, după ce îşi vor executa pedeapsa. Cel de-al treilea suspect, Iulian Pană, a fost condamnat şi el la 23 de ani de puşcărie, pentru o perioadă de cinci ani fiindu-i interzise diferite drepturi civile. Magistraţii le-au aplicat celor trei indivizi diferite pedepse, în funcţie de toate acuzaţiile formulate împotriva lor, în cele din urmă fiind aplicate pedepsele cele mai mari, la care s-au adăugat sporuri de pedeapsă care au mers şi până la 5 ani.

Conform hotărârii judecătoreşti, soţul poştăriţei ar avea parte de daune morale de 50.000 de lei, iar fiica acesteia de suma de 80.000 de lei.  Şi asta nu este totul.

Poştăriţa Ioana Petrişor avea de 31 de ani în momentul în care a fost dată dispărută, în geanta ei aflându-se şi suma de circa 200 de milioane de lei vechi. Cadavrul său a fost descoperit aproape un an mai târziu într-o pădure din zona Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Femeia a fost urcată într-un taxi şi invitată la o cafea, după care, în pădure, lângă Baia de Aramă, capul i-a fost zdrobit cu un bolovan, iar corpul şi, în special inima, i-au fost înţepate cu o şurubelniţă. 

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: