„Criminalul” de la Ruget, achitat în instanţă!!!

Încă un dosar instrumentat de procurorul Emil Moţa ia o turnură neaşteptată, principalul suspect din acest caz, condamnat la ani buni de puşcărie la Târgu Jiu, fiind achitat de o instanţă superioară. Constantin Mihail Igeanu este un tânăr din Roşia de Amaradia, acuzat că în vara lui 2010, l-a ucis pe un consătean de-al său din Ruget.

Procurorul Moţa l-a reţinut atunci nu doar pe Igeanu, şi ci pe bunicul acestuia şi pe alţi doi nepoţi ai bătrânului, cazul fiind destul de complicat. Bătrânul a susţinut de la început că el a comis crima, dar s-a încurcat în declaraţii şi era evident că încearcă să ia asupra sa faptele, pentru a-şi scăpa nepoţii de puşcărie.

Igeanu a fost arestat preventiv ulterior şi a stat în spatele gratiilor până în aprilie 2011, când Curtea de Apel Craiova l-a lăsat în libertate. Tânărul a fost inculpat oficial, după ce la faţa locului s-au făcut cercetări şi para-cercetări, reconstituiri peste reconstituiri, crima producându-se într-un loc retras, la marginea satului. Procesul s-a judecat apoi la Tribunalul Gorj, judecătorul de caz nedând un verdict decât după ce a făcut şi el o reconstituire la faţa locului. Igeanu a primit aici 20 de ani de puşcărie, instanţa obligându-l să achite şi câte 10.000 de lei către cele trei urmaşe ale bărbatului omorât, precum şi o rentă globală de 1400 de lei pentru fiecare dintre acestea. Tânărul mai avea de achitat şi 13.500 de lei drept cheltuieli judiciare, el susţinând mereu că nu este vinovat.

20 de ani de puşcărie, transformaţi în achitare

Recursul formulat la Curtea de Apel Craiova i-a adus însă şansa de a scăpa, pentru moment cel puţin, de povara puşcăriei, magistraţii din Bănie anulând complet decizia de la Târgu Jiu, inculpatul Igeanu fiind achitat. El nu trebuie să mai achite nici un ban către urmaşele victimei şi nici nu mai suportă cheltuielile judiciare, situaţie în care, dacă verdictul de la Craiova rămâne definitiv, anchetatorii din Gorj vor trebui să ia toată munca de la început şi să caute adevăratul criminal. Dacă nu vor reuşi să-l găsească probabil că dosarul va fi preluat de Parchetul General, aşa cum s-a întâmplat şi în alte situaţii, inclusiv în cazul celor doi poliţişti bătăuşi din Stoina, unde procurorul Emil Moţa incriminase patronul unui bar, acuzându-l de moartea unui localnic, cercetările făcute de procurori din Bucureşti arătând că suspecţii erau îmbrăcaţi în uniformă a statului.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: