Criză de personal medical la unităţile şcolare din Târgu Jiu

Unităţile şcolare din municipiul Târgu Jiu au nevoie de mai mult personal medical, spune şeful Direcţiei de Patrimoniu, Constantin Fârţă. În prezent doar 28 de medici şi asistenţi oferă îngrijiri la peste 23.000 de elevi şi preşcolari de pe raza municipiului. Autorităţile speră ca în toamnă să mai angajeze măcar 6-8 cadre medicale.

Personalul medical existent este repartizat în şapte cabinete medicale de pe raza municipiului. Este vorba de cele de la colegiile naţionale “Tudor Vladimirescu”, “Ecaterina Teodoroiu”, “Spiru Haret”, de la Şcoala Gimnazială “Sfântul Nicolae”, Colegiul Tehnic Nr.2. Mai este şi un cabinet stomatologic, tot în cadrul Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”. “O problemă majoră este aceea a asigurării asistenţei medicale întrucât pe raza municipiului Târgu Jiu în cele 51 de unităţi ale învăţământului preuniversitar avem peste 23.000 de elevi, din care 3000 sunt preşcolari. În acest sens, asistenţa medicală suferă din punct de vedere al numărului de cadre medicale necesare, mă refer la asistenţi şi medici. La ora actuală avem un număr de 28 de cadre”, a declarat  Constantin Fârţă, directorul  Direcţiei de Patrimoniu. 

Salariile cadrelor medicale sunt suportate din fonduri de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică. Autorităţile locale spun că au primit promisiuni că în anul şcolar viitor vor dispune de mai multe cadre medicale în şcoli. “La demersurile pe care le-am făcut la autorităţile centrale ar mai fi nevoie de cel puţin 12 cadre medicale, asistenţi şi medici, cu o estimare financiară de 500 mii lei pe an. Avem promisiuni că până în toamnă vom rezolva, vom găsi înţelegere ca să suplimentăm acest număr cu cel puţin 6-8 posturi”, a mai spus directorul Constantin Fârţă.    

În anul şcolar ce tocmai s-a încheiat, trei cadre medicale de la şcoli s-au pensionat şi au fost înlocuite cu alte persoane.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: