„Criză temporară“ la Pandurii

Pandurii trece printr-o perioadă de criză a rezultatelor, după cum a explicat recent preşedintele Marin Condescu. Cel mai important factor care a dus la criza de rezultate este lipsa golurilor înscrise, atacul fiind acum compartimentul deficitar la echipă. Jocul este în creştere, fapt ce dă speranţe că  echipa va reuşi mai mult la meciul cu FC Braşov din acest week-end.

Reporter: Ce se întâmplă acum cu Pandurii, trece echipa printr-o perioadă de criză?

Marin Condescu: Orice echipă mai trece şi prin astfel de perioade mai dificile. Poate aşa suntem noi Pandurii, ne intrăm mai greu în mână.  E doar o perioadă de criză temporară. E dureros că nu am luat puncte dar şi că nu am marcat. Puteam să facem trei remize albe şi aveam trei puncte. Doar perioade din jocul echipei m-au mulţumit pentru că şi cu Dinamo am jucat 10-15 minute şi cu Timişoara am avut momente bune. Cu Timişoara am avut neşansă iar la Urziceni am încercat să jucăm dar Unirea şi-a impus jocul la fel ca şi Dinamo în prima etapă şi ne-a bătut. Sunt echipe cum e Urziceniul care au avut o organizare foarte bună şi un spirit de echipă foarte bun dar să nu uităm că şi înainte de aceste trei jocuri pierdute şi noi am câştigat 16 puncte cu Sorin Cârţu pe bancă şi am pierdut un singur meci.

Rep.: Credeţi că pregătirea spartană din campionat i-a obosit pe jucători?

M.C.: Nu cred. Nici nu ştiu, pentru că astea nu sunt probleme pe care să le judec eu pentru că antrenorul are mână liberă în ceea ce priveşte pregătirea. Staff-ul tehnic se ocupă de pregătirea fizică. Echipa îi aparţine antrenorului. Nu vorbesc eu de schimbări în primul unsprezece sau alte probleme de acest gen, pentru că e treaba antrenorului. El decide cum face echipa. Se configurează o cutumă veche atunci când nu ai rezultate că ar exista un conflict între antrenor şi jucători şi că ai pierdut din mână vestiarul. Lucrurile nu stau totdeauna aşa şi poate le cei mai slabi de caracter le e la îndemână să spună asta dar eu cred că trebuie făcută o analiză obiectivă a situaţiei şi am făcut-o la rece. Trebuie luate şi măsuri administrative dar cu măsură, şi într-o cotă de suportabilitate pentru că nu trebuie să facem din jucători nici eroi şi nici victime. Jocul de fotbal este un joc colectiv, nu e unul singur de vină dacă pierdem, nu e unul singur erou dacă câştigăm.

Rep.: Credeţi că va putea Pandurii să treacă de FC Braşov în această etapă?

M.C.: Pentru toate există un început. Aşa se spunea şi de Dinamo sau CFR ori de Rapid că nu i-am bătut niciodată. Vine un timp când putem şi noi învinge orice echipă. Aşa cum am bătut pe Dinamo sau CFR. Vom câştiga sâmbătă şi revenim cu picioarele pe pământ. E o criză temporară pe care o depăşim cu un rezultat favorabil etapa viitoare cu FC Braşov. Pentru noi meciurile importante vor începe de sâmbătă pentru că acestea cu echipele de valoarea noastră contează. Noi nu avem ambiţii de cupe europene să vrem să batem şi echipa de pe primul loc. Dar până la meciul cu Steaua noi va trebui să câştigăm meciurile cu echipele care, din punct de vedere valoric, sunt apropiate de valoarea lotului nostru.

Rep.: Din punctul dumneavoastră de vedere, Păcurar şi Iordache sunt deziluzii?

M.C.: Nu cred, ei nu sunt în formă acum de aceea nu au jucat bine. Nu ştiu cât forma fizică sau cea psihică e problema la ei. Nu acuz un anumit jucător de înfrângeri şi nici greşelile unuia sau altuia nu sunt de condamnat atât de tare la aceste jocuri. Noi suntem acum la minus 6 şi ştiu că pentru mulţi nu contează acest clasament al adevărului, dar dacă vom rămâne la acest minus 6, deşi sper să ajungem la minus trei, noi ne vom clasa sigur între locurile 6-10 fiindcă sunt cel puţin două echipe în faţa noastră care deja sunt la minus nouă sau minus 12. Iar după epuizarea etapelor în care pot câştiga sau pot rămâne la acelaşi nivel, e clar că locul nostru va fi mai sus cu cel puţin două poziţii. Asta dacă vom câştiga meciurile de acasă şi ne vom impune în faţa echipelor care se luptă la retrogradare. Având în vedere ce am trăit anul trecut, nu cred că este nimeni retrogradat şi nimeni nu este campion. Ultima etapă parcă mi-a întărit mai mult această convingere pentru că Otopeni nu s-a dat bătută cu Dinamo şi nici Gaz Metan cu Timişoara iar Buzăul  a câştigat acolo unde puţini au făcut-o.

Rep.: Pandurii luptă să evite retrogradarea cu Bistriţa, Farul, Poli Iaşi şi Gaz Metan, sunt acestea meciuri cheie?

M.C.: Cu toate echipele avem meciuri cheie dar adevărul ne spune multe. Nu avem garanţia că vom câştiga acasă toate jocurile dar putem câştiga şi în deplasare. Dacă nu trecem de minus trei ne mai putemn încadra în obiectivul de a ocupa locurile 6-10. Echipele cu care noi ne luptăm vor juca între ele în primă fază. Eram acum un an la minus 21 şi mai speram dar acum la minus şase  nu ne facem probleme, suntem liniştiţi. Dar toate meciurile sunt importante.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: