Cruzime: copil de 13 ani bătut de tatăl său cu lanţul de la drujbă

Un copil de doar 13 ani a ajuns luni la spital după ce a fost bătut cu bestialitate chiar de tatăl său. Micuţul împreună cu sora sa locuiau cu tatăl lor, după ce mama i-a abandonat mutându-se în Moldova. Acum cei doi minori vor intra în grija statului.

Un băieţel de doar 13 ani din comuna Negomir a căzut victimă propriului său tată, Vasile Latea. Micuţul a fost bătut cu bestialitate cu un lanţ de la drujbă pe motiv că nu hrănise animalele din curte. A fost scăpat de furia tatălui de nişte vecini. Loviturile încasate de la propriul părinte au fost atât de puternice, încât băiatul a trebuit să fie transportat la spital. Acesta se află internat în secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean, iar starea sa de sănătate s-a mai îmbunătăţit. „Copilul a fost internat cu o serie plăgi la nivel cranian, însă acum starea sa este bună. Nu pune niciun fel de problemă”, a declarat medicul Constantin Pălivan.

Speriat de bătăile tatălui, Claudiu a declarat că nu vrea să se mai întoarcă acasă. Atât el, cât şi sora sa, vor intra în grija statului. În momentul de faţă, sora acestuia se află în grija asistenţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. După ce va fi externat, copilul nu va mai ajunge în casa tatălui. „Cu acordul tatălui, fetiţa a fost deja luată în cadrul Direcţiei, iar după externare, băiatul a declarat că nu vrea să se întoarcă alături de tată. Acesta provine dintr-o familie dezorganizată, părinţii au trecut printr-un divorţ, iar copii au rămas în grija tatălui. Cel mai probabil el şi sora sa vor ajunge la o familie în plasament”, a declarat Gruia Ninela, director adjunct DGASPC Gorj.

PEDEAPSĂ

Pentru rele tratamente, pe numele tatălui a fost întocmit dosar penal. Vasile Letea a rămas să aibă grijă de cei doi copii minori pe care îi are, după ce mama copiilor i-a abandonat şi a plecat în Moldova. Deseori bărbatul se îmbăta şi obişnuia să-şi bată copii, aşa cum s-a întâmplat şi de această dată.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: