CSM Târgu Jiu a bifat două noi transferuri

Sara Abed-Kader este prima jucătoare transferată de CSM Târgu Jiu la finalul săptămânii trecute. Cosmina Lia Cozma a ajuns şi ea la un acord cu clubul gorjean în acest week-end, ea fiind al doilea transfer al echipei de handbal CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu a bifat primul transfer al verii, portarul Sara Abed-Kader. Handbalista, care împlinește luna viitoare 23 de ani, a evoluat în Liga Florilor și vine de la HC Zalău, formaţie pentru care a jucat sezonul trecut. Sara Abed a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu.

Născută în Siria, acolo unde a stat până la vârsta de 3 ani, Sara Abed-Kader a început handbalul la fel ca şi sora sa, Dana Abed-Kader, la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti şi de acolo a ajuns şi la loturile naţionale. La un moment dat, drumurile lor s-au despărţit, astfel că Dana a făcut pasul spre Liga Naţională, în tricoul formaţiei CSM Cetate Devatrans, pentru ca Sara să apere poarta unor formaţii din capitală, e vorba de Ştiinţa şi apoi Dinamo Bucureşti. Sara a făcut pasul spre prima ligă odată cu transferul ei la CSM Slatina. A urmat apoi transferul la o altă grupare de primă ligă, HC Zalău, sub comanda lui Gheorghe Tadici.

CSM Târgu Jiu a mai reușit în week-end un transfer la echipa de handbal senioare. Cosmina Lia Cozma este noua achiziție a echipei antrenate de Liviu Andrieș. Coordonatorul de joc are 28 de ani și vine de la Știința București, echipă pentru care a evoluat sezonul trecut. Cosmina Cozma a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu.

Cosmina-Lia s-a născut pe 21 iunie 1992 la Târgu-Mureș şi a început handbalul încă din copilărie în Luduș, acolo unde locuiesc părinții sportivei, întâi la o grupă de minihandbal , apoi a trecut la junioare 3 până în 2008. Cosmina-Lia și-a continuat traseul handbalistic la Cluj-Napoca, la CSS Viitorul, unde și-a încheiat junioratul. În vara lui 2012 a semnat primul contract la senioare, cu Terom Z Iași, însă perioada petrecută acolo a fost una scurtă, pentru că echipa Terom Z Iasi s-a desființat. A urmat perioada 2012-2014, când a activat la CSM Unirea Slobozia, pentru ca în vara lui 2014 să ia drumul Galațiului. Până în 2019, Cosmina a evoluat 5 sezoane în Liga Florilor fiind componentă a echipelor CSM (Danubius) Galați, Corona Braşov si Rapid Bucureşti. A trecut și pe la CSM Târgu Mureș și Știința București, club de la care a venit la Târgu Jiu. În 2015, Cosmina Cozma a participat, cu echipa națională universitară, la Universiada din Coreea de Sud, unde selecționata României s-a clasat pe locul al VI-lea.

Galerie foto


Vizualizări: 334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: