CSM Târgu Jiu devine o echipă de americani

CSM Târgu Jiu a anunţat perfectarea unui nou transfer, cel al americanului Malik Morgan. Baschetbalistul american, înalt de 1.95m, jucător de poziția 2, are 27 ani și se află la primul contact cu baschetul românesc.

Malik Morgan a evoluat ultima dată în Cehia, pentru Olomucko, şi este al cincilea jucător american din lotul actual al CSM Târgu Jiu. 

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonator secția de baschet CSM Târgu Jiu, a declarat pentru site-ul oficial al CSM că noul jucător poate ajuta mult echipa pentru că poate acoperi trei poziţii: „Ne bucură venirea lui Malik Morgan. El este un jucător înalt ce poate acoperi pozitiile 1- 2 -3, este un jucător inteligent, și are un IQ baschetbalistic foarte ridicat. Bineînteles, l-am văzut doar la antrenamente așa că în meciul cu Oradea este șansa lui să demonstreze aceleași lucruri și pentru suporterii echipei noastre. Consider că este o achiziție foarte bună care ne va ajuta în LNBM”.

Malik Morgan a evoluat ultima dată în Cehia, pentru Olomucko, în sezonul 2019/20. Anterior, absolvent al universității Tulane, Morgan a mai jucat pentru Heroes Den Bosch, în Olanda.

Şi antrenorul Claudiu Alionescu, cel care pregăteşte echipa în absenţa antrenorului principal, are o părere bună despre ultima achiziţie: „Malik Morgan are experienţă în Europa, a jucat în Cehia. Anul trecut a evoluat şi în Canada. Cu siguranță, va fi un plus pentru noi la următoarele meciuri”. Secundul CSM Târgu Jiu a redevenit principal din etapa precedentă de când antrenorul principal Davitkov a devenit indisponibil medical.

Vizualizări: 746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: