Minerul Motru a revenit în fotbalul judeţean. Rezultatele etapei I

A început în acest week-end fotbalul judeţean care revine practic după două sezoane în care nu s-a jucat. Chiar dacă numărul de echipe este redus din cauza condiţiilor speciale de pandemie, sunt şi veşti bune cum ar fi revenirea în competiţii a unei echipe cu aproape 60 de ani de tradiţie, Minerul Motru.

Un an şi jumătate de pauză au avut fotbaliştii de la judeţ, timp în care unii probabil au renunţat la fotbal şi chiar unele echipe s-au desfiinţat ori au ales să mai stea un an departe de fenomen şi să aştepte condiţii mai prielnice pentru acest sport. Prielnice atât din punct de vedere medical, pentru că echipele au de respectat anumite protocoale, dar şi financiar, pentru că majoritatea echipelor sunt susţinute de comunităţile locale iar acestea au alte priorităţi legate de pandemie în această perioadă complicată.  Dar pentru AJF Gorj este o mare realizare că a reuşit totuşi să convingă destul de multe echipe, 10 la Liga 4 şi 11 la Liga 5, să se înscrie în noul sezon şi să ducă mai departe competiţiile. Mai greu va fi probabil cu arbitrii pentru că mulţi s-au lăsat de arbitraj şi cursuri noi nu s-au mai organizat în ultimele două sezoane, dar având în vedere numărul mai mic de meciuri, cel mai probabil că arbitrii în activitate vor face faţă delegărilor.

 În ceea ce priveşte prima etapă, proaspăt înscrisă în campionatul Ligii 4, Minerul Motru a început sezonul cu o surpriză, un egal, 0-0, pe terenul echipei care era campioana ultimului sezon în care s-a mai putut juca la Liga 4, CSO Turceni.  Internaţional Băleşti se menţine în formă şi a stabilit scorul etapei la Mătăsari, învingând cu 5-1 pe Minerul. Şi Petrolul Ţicleni pare să fie la fel de pregătită ca şi în ultimul sezon în care a activat, în prima etapă impunându-se clar, cu 4-0, în meciul disputat acasă cu Viitorul Negomir. În celelalte două jocuri s-au înregistrat rezultate de egalitate, Jiul Rovinari 2016 - Unirea Țînțăreni 1 – 1 şi Petrolul Stoina - Petrolul Bustuchin 2 – 2.

Liga 4 / Rezultatele etapei 1

CSO Turceni - Minerul Motru 0 - 0

Minerul II Mătăsari - Internațional Bălești 1 - 5

Jiul Rovinari 2016 - Unirea Țînțăreni 1 - 1

Petrolul Ticleni - Viitorul Negomir 4 - 0

Petrolul Stoina - Petrolul Bustuchin 2 - 2

Liga 5 / Rezultate etapa 1

Dinamo Inter Stănești a stat

Știința Flacăra Roșia de Amaradia - Foresta Văgiulești 3 - 4

Viitorul Plopșoru - Energetica Tismana 5 - 1

AS Dănești - Unirea Dragotești 3 - 1

Sporting Târgu Cărbunești - Gilortul Bengești 5 - 0

AS Scoarța - Știința Popmond Plopșoru 0 - 3

Vizualizări: 4,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: