CSO Filiaşi, fără adversar în cupă datorită Gilortului

CSO Filiași merge în turul 3 al Cupei României fără să mai joace în turul doi. Echipa pregătită de gorjeanul Mario Găman a beneficiat de pierderea la masa verde de către ambele echipe a meciului din turul I dintre Jiul Petroşani şi Gilortul Cărbuneşti.

CSO Filiaşi va merge direct în turul trei din cupă, după ce în partida din care urma să fie desemnat adversarul din turul 2, CSM Jiul Petroşani – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti, ambele echipe au fost eliminate din competiție prin decizia Comisiei de Disciplină și Etică.

Gilortul a părăsit astfel Cupa României fără să fi jucat vreun meci. Având probleme cu testele COVID-19, cei de la Gilortul nu s-au putut deplasa la meciul de la Petroşani, FRF luând decizia de a elimina din competiţie ambele echipe. Ambele formații au fost sancționate de către FRF cu pierderea meciului din primul tur cu 0-3. Hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică pronunţată joi a specificat că: „În temeiul art. 79 pct. 9 cu aplicarea art. 34 din RD, CSM Jiul Petroșani se sancționează cu forfait (3-0 în favoarea echipei CS Gilortul Târgu Cărbunești). În temeiul art. 79 pct. 9 cu aplicarea art. 34 din RD, CS Gilortul Târgu Cărbunești se sancționează cu forfait (3-0 în favoarea echipei CSM Jiul Petroșani)”, dar în realitate nici una dintre echipe nu a câştigat.

Astfel, pentru că nu au prezentat teste COVID-19 înaintea partidei din primul tur al Cupei României, Jiul Petroșani – Gilortul, ambele echipe au fost penalizate sportiv cu pierderea meciului cu 0-3. Gilortul Târgu Cărbunești a fost eliminată din cupă după ce nu s-a prezentat la meciul de la Petroșani iar, ulterior, mai multe cazuri de coronavirus au fost depistate la echipa din Cărbuneşti înainte de debutul în Liga 3, fiind vorba de jucătorii confirmați pozitivi, dar asimptomatici.

Vizualizări: 409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: