Cu ce buget se bate Pandurii la promovare

Pandurii Târgu Jiu a anunţat că are ca intenţie promovarea în Liga 2, dar nu a anunţat nici un buget pentru acest sezon. Principala contracandidată la promovare din Seria a 7-a, CSM Reşiţa, pare să aibă un buget nelimitat şi pentru transferuri şi pentru a asigura condiţii cât mai bune de pregătire.

Chiar dacă nu are bani şi nici un finanţator în acest sezon, Pandurii se bate la promovare cu echipe care au bugete impresionante. Fără a lua în calcul echipele cu intenţii de promovare din alte serii, cel mai bun exemplu este cel al echipei CSM Reşiţa care anunţă buget de câteva milioane bune de euro pentru a ajunge în Liga 1, de unde se poate deduce că are buget nelimitat pentru a promova în Liga 2. 

În timp ce la Reşiţa se poate şi primăria anunţă cheltuieli de milioane de euro pentru promovarea echipei locale, la Târgu Jiu echipa de tradiţie a oraşului nu beneficiază de nici un sprijin din partea autorităţilor.

Sub titlul ”15 milioane de euro în Valea Domanului, pentru revenirea Metalului în Liga 1”, presa din Banat prezintă echipa din Valea Domanului ca fiind promovată deja în Liga 2 şi candidată la promovarea în Liga 1. Primarul din Reşiţa, Ioan Popa, a dezvăluit planul pus la punct, împreună cu președintele Cristian Bobar și antrenorul Dan Alexa, pentru ca Reșița să fie înscrisă din nou pe harta primei ligi de fotbal din România.

În ciuda faptului că rosso-nerii au retrogradat nepermis în Liga 3, în ciuda bugetului uriaș pe care l-au avut la dispoziție sezonul trecut pentru nivelul la care au evoluat, primarul Reșiței n-a tăiat un cent din bugetul clubului pentru actualul sezon. Ba, dimpotrivă, a pregătit o serie de investiții care să satisfacă rigori de prima ligă.

„Am decis să aduc un antrenor de talie națională, de liga întâi, și am reușit să-l conving pe Dan Alexa să mă ajute. Targhetul lui este să promoveze în Liga 2 și apoi în Liga 1. Aceasta este înțelegerea noastră. La iarnă vrem să mai luam 2-3 jucători, să ne pregătim pentru barajul din vară. Băieții vor merge în cantonament în Antalya în această iarnă pentru a se pregăti cât mai bine”, a dezvăluit edilul-șef din Reşiţa pentru expressdebanat.ro. Pe lângă antrenorul de Liga 1 adus la Reşiţa au mai fost aduşi 7-8 jucători care au experienţă de prima ligă iar acest lucru se vede în rezultate. În acest sezon şi cel următor, aproximativ 15 milioane de euro vor fi cheltuite de primărie pentru ca Reșița să revină în elita fotbalului românesc.

Vizualizări: 862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: