Cu umbrela în troleele din Târgu Jiu

Tâgujienii care folosesc mijloacele de transport în comun sunt revoltaţi de condiţiile pe care trebuie să le înfrunte de fiecare dată când afară plouă şi asta pentru că în majoritatea troleibuzelor, care aparţin societăţii Transloc, plouă ca afară. În schimb, conducerea unităţii susţine că tot călătorii sunt de vină pentru că lasă geamurile deschise.

Târgujienii care aleg să circule cu mijloacele de transport în comun pe timp de ploaie sunt puşi în situaţia de a sta cu umbrela chiar şi în troleu şi asta pentru că majoritatea burdufurilor de legătură au găuri care permit apei să se scurgă în interiorul acestora. Chiar dacă sunt nevoiţi să facă faţă unor asemenea condiţii, mulţi dintre ei sunt pensionari sau elevi care sunt obligaţi să stea cu apa în cap chiar şi în troleu pentru că nu se pot deplasa pe jos.

„Ori că stăm afară în ploaie, ori că stăm aci e cam aceeaşi situaţie“

Nu numai că plouă in trolee dar apa se prelinge pe lângă crăpături sau găuri în aşa măsură că scaunele sunt mai tot timpul ude, călătorii fiind nevoiţi să stea în picioare nu pentru că nu ar fi locuri libere ci pentru că riscă să îşi ude hainele.

 „Nu ar fi nicio problemă dacă am întâlni această situaţie doar într-un troleu dar în aproape toate plouă şi nu se ia nicio măsură. Ori că stăm afară în ploaie, ori că stăm aci e cam aceeaşi situaţie”, a declarat unul dintre călătorii Transloc.

Oamenii par însă să se fi resemnat să circule în condiţii proaste pentru că nu au altă variantă deşi susţin că este păcat pentru că dau foarte mulţi bani pe abonamente şi nu li se oferă nimic în schimb. „Ce să facem astea sunt condiţiile, ce putem face noi, mereu au fost problemele astea şi mereu ni s-a spus acelaşi lucru, că nu sunt bani...”, a declarat Carmen Broicea, una dintre călătoare.

Căilean: Cetăţenii sunt de vină

Conducerea Transloc, prin vocea directorului Vasile Căilean, este de cu totul o altă părere susţinând că această situaţie nu este adevărată cu atât mai mult cu cât troleele sunt supuse periodic reparaţiilor. „Nu este adevărată această situaţie, la noi nu se întâmplă astfel de lucruri, toate troleele sunt supuse unor revizii periodic iar apă în trolee este tot din cauza cetăţenilor care mai lasă geamurile deschise, doar ştiţi cum este cetăţeanul”, a declarat Vasile Căilean, directorul societăţii Transloc.

Însă găurile din burdufurile de legătură ale troleibuzelor, care depăşesc mărimea unei mâini, par să demonstreze contrariul, situaţia existând de foarte mult timp însă neluându-se nicio măsură în această privinţă. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât astfel de troleibuze, prin ale căror burdufuri se poate vedea în afară, pot pune în pericol viaţa viaţa călătorilor.

Prezenţi la sediul societăţii Transloc am putut sesiza faptul că mai toate troleele achiziţionate recent sau cele care sunt într-o mai bună stare de funcţionare stau parcate asta în timp ce, pe timp de ploaie, sunt lăsate să circule cele care se află într-o stare jalnică.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: