Cu Viera căpitan... nu ne bate nici Milan!

Pandurii vor avea căpitan ivorian. Ramas fara Pintilii, Grigoras e gata sa-i dea banderola ivorianului din centrul defensivei. Jovial si mereu pus pe glume, Viera admite ca ar fi o responsabilitate mare sa devina capitan. Viera nu se teme de caldura anuntata la meciul cu U Cluj.

Viera are şanse foarte mari să devină şeful din teren al pandurilor. Grigoraş l-a pus căpitan în ultimele două amicale din Austria iar ivorianul are şanse mari să poarte banderola şi în prima etapă contra celor de la U Cluj.

Viera, şanse mari la banderolă

Viera a jucat doar în ultimele două amicale din Austria, cu Levski Sofia şi Sigma Olomouc din cauza problemelor cu viza. Fundaşul de 24 de ani a fost însă de fiecare dată titular şi a primit şi banderola de căpitan din partea lui Grig. „Căpitan poate fi ivorian, român sau portughez. Nu contează asta. Eu îl voi alege pe căpitan, nu dau voturi jucătorilor ci eu îl aleg pe cel care să conducă echipa din teren. E posibil să fie Viera, Rusu, Mingote, Voiculeţ. Dacă echipa joacă bine, poate să fie şi Maxim căpitan, nu e o problemă”, spune antrenorul care e aproape decis să-l numească pe Viera ca succesor al lui Pintilii. „Sună plăcut Ousmane căpitan. Ar însemna o responsabiliate foarte mare pentru mine şi m-ar ambiţiona mult. Am ajuns mai târziu în Austria, am jucat doar două meciuri dar am văzut că băieţii au muncit mult”, spune fundaşul african care e convins că pandurii au slăbit prin plecările celor mai buni doi jucători. „Fără Pintilii va fi greu dar trebuie să ne descurcăm fără el cum trebuie să ne descurcăm şi fără Chiricheş. Pentru mine Pintilii e cel mai bun mijlocaş din ţară, e greu să-l înlocuieşti chiar aşa uşor.”

Viera – Mamele, cuplu de fier?

După ce anul trecut a făcut cuplu în centrul apărării cu Chiricheş, Cardoso sau Rada, Viera are un nou partener din acest sezon, Iulian Mamele de la Chiajna. „Eu nu pot să zic că o să terminăm în primele 7...până la locul 10 e bine pentru Pandurii. Cu Mamele sper să formăm un cuplu imbatabil. E fundaş bun, a jucat bine la Chiajna şi am încredere în el”, mai zice Viera care nu se teme de căldura sufocantă ce se anunţă la ora meciului cu U Cluj. „Cât, 40 de grade- O să fie cald pentru români, pentru mine n-o să fie problemă (n.r. râde). Eu nu mă schimb la culoare, sunt negru aşa dar pentru albi e mai greu.” Viera speră să fie pregătit pentru startul de sezon, africanul fiind recunoscut ca un jucător ce are nevoie de câteva etape pentru a-şi intra în ritm. „Trebuie să ne concentrăm mai mult, să începem mai bine. Mi-e frică (n.r. râde). Nu ştiu de ce mă încălzesc mai greu.”

„E bun Karim, e bun de tot. Trebuie doar să se adapteze la fotbalul românesc pentru că până acum a jucat numai în Franţa. E alt fotbal acolo deci trebuie puţină răbdare cu el, îl vom ajuta.”           

Ousmane Viera, Pandurii

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: