Cui i-a vândut CEO energie de 90 de milioane de euro

Când vine vorba de afaceri bune, directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, uită de diferendele cu producătorii de energie verde. Întâmplător, CE Oltenia a vândut un pachet de energie de peste 2 milioane de MWh la ultima sesiune de pe OPCOM firmei Tinamar IND, aceeaşi care deţine în judeţul Gorj, la Cărbuneşti, cel mai mare parc fotovoltaic din ţară.  

Deşi a scos la vânzare pe bursa energiei opt pachete, compania l-a vândut doar pe cel mai mare, cel de peste 2 milioane de MWh la un preţ de 184 de lei/MWh. Contractul de livrare de energie începe pe 1 ianuarie 2014 şi se termină pe 31 martie 2015. Valoarea contractului se ridică la 90 de milioane de euro.

Compania Tinmar IND a inaugurat în urmă cu câteva luni cel mai mare parc fotovoltaic din ţară, amenajat la Târgu Cărbuneşti, investiţia fiind de peste 40 de milioane de euro, cu o capacitate de 20 de MWh. Inaugurarea investiţiei a fost una de mare anvergură, participând ministrului Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, precum şi autorităţile locale. Tinmar IND este un client fidel, pe bursă, al CE Oltenia.

Conducerea CE Oltenia a declarat că la acest moment compania are contracte bilaterale de 800 de MW pentru 2014.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: